Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η επίσημη παρουσίαση των νέων Volvo FH & FH16 στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η νέα ανεξάρτητή ανάρτηση για τον εμπρόσθιο άξονα με την ονομασία «IFS» αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

Ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Claes Nilsson, αναφέρει χαρακτηριστικά πως το νέο Volvo FH «… είναι το φορτηγό που θα μας μεταφέρει στο μέλλον».

Εν αναμονή των νέων Volvo FH & FH16

3.457 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2012)

Ορισμένες –σημαντικές- λεπτομέρειες ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Volvo Trucks για την νέα σειρά FH που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στον διεθνή Τύπο στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Volvo Trucks, Claes Nilsson, η νέα γενιά της σειράς βαρέων φορτηγών FH θα είναι «… ένα φορτηγό που θα μας μεταφέρει στο μέλλον».

Η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς του Volvo FH και φυσικά της κορυφαίας έκδοσης του, FH16 στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου ενώ λίγο αργότερα, το σουηδικό μοντέλο αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου, επίσης μέσα στον Σεπτέμβριο.

Όπως συνηθίζεται ωστόσο, οι υπεύθυνοι της σουηδικής εταιρείας έσπευσαν να δώσουν στην δημοσιότητα ορισμένα πρώτα στοιχεία για το νέο βαρύ φορτηγό τους, ευελπιστώντας να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι την επίσημη παρουσίαση του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κατά την εξέλιξη της νέας γενιάς των Volvo FH και FH16 έχουν δαπανηθεί αμέτρητες δοκιμές και μελέτες σε συνεργασία με οδηγούς και πελάτες της εταιρείες, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν απόλυτα οι απαιτήσεις των χρήσεων για τις οποίες προορίζονται.

Παράλληλα, τόσο σχεδιαστικά όσο και σε επίπεδο μηχανικών μερών, η νέα γενιά είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε σχέση με τον προκάτοχο της που δεν πρέπει να λησμονούμε πως έτσι και αλλιώς, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο προηγμένων τεχνολογικά βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

Περισσότερο αυτοκίνητο παρά φορτηγό

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις από το στρατόπεδο της Volvo Trucks, ένα από τα στοιχεία που κάνουν τα νέα FH & FH16 να ξεχωρίζουν είναι η εξαιρετική οδική συμπεριφορά τους, η οποία παραπέμπει «…περισσότερο σε αυτοκίνητο παρά σε φορτηγό».

Μεταξύ των –ελάχιστων- πληροφοριών που έχουν αφήσει να διαρρεύσουν αξίζει να αναφέρουμε την ύπαρξη ενός νέου τύπου ανεξάρτητης ανάρτησης για τον εμπρόσθιο άξονα με την ονομασία IFS «Independent Front Suspension», η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την βελτιωμένη αίσθηση στον έλεγχο για την ακρίβεια των ελιγμών που ο οδηγός του νέου μοντέλου μπορεί πλέον να απολαμβάνει.

Εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών λοιπόν…