Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με διαφοροποιημένη σχεδίαση σε σχέση με τις εκδόσεις Transit Custom αναμένεται να λανσαριστούν οι βαρύτερες εκδόσεις του νέου Ford Transit.

Οι μεταφορικές δυνατότητες του νέου Transit έχουν αυξηθεί κατά 10%. Το μεικτό βάρος του ανέρχεται έως και στους 4,7t. και ο ωφέλιμος όγκος στα 15,1 κ.μ.

Στην ΙΑΑ το νέο Ford Transit 2t.

2.975 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2012)

Μέχρι πρότινος, η Ford είχε παρουσιάσει τις νέες –ελαφρές- εκδόσεις του Ford Transit (Transit Custom). Στην προσεχή ΙΑΑ ωστόσο αναμένεται να παρουσιαστούν και οι κορυφαίες εκδόσεις με ωφέλιμο έως 2,0t.

Στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου, η Ford έχει προγραμματίσει την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Transit και πιο συγκεκριμένα των εκδόσεων του με δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου έως και 2,0t.

Οι ελαφρές εκδοχές του Transit, που είχαμε ήδη την ευκαιρία να οδηγήσουμε στον Μόναχο, φέρουν την ονομασία Ford Transit Custom (Van) και Ford Tourneo Custom (επιβατικές).

Ωστόσο οι κορυφαίες σε ότι αφορά στις μεταφορικές δυνατότητες, εκδόσεις της νέας γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου της Ford, θα διατηρήσουν την ονομασία Transit.

 

Βασισμένο στην νέα παγκόσμια πλατφόρμα

Ως γνωστόν, η Ford έχει ανακοινώσει πως η γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της αναμένεται να έχει ανανεωθεί πλήρως μέσα στην επόμενη 2ετία.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια διαδραματίζει και η νέα παγκόσμια πλατφόρμα της εταιρείας πάνω στην οποία θα βασίζεται και το νέο Transit.

Στην ευρωπαϊκή αγορά, το νέο Transit θα συμπληρώσει την γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου δίπλα στις εκδόσεις Transit Custom ενώ στην αγορά των ΗΠΑ θα αντικαταστήσει το θρυλικό E-Series.

 

Αυξημένες διαστάσεις και μεικτό βάρος έως και 4,7t.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, το νέο Ford Transit έχει να επιδείξει αυξημένο χώρο φόρτωσης από τον προκάτοχο του σε ποσοστό 10% ενώ οι μεγαλύτερες εκδόσεις «Jumbo» θα μπορούν να υποστηρίξουν φορτία με όγκο έως και 15,1 κ.μ. Παράλληλα οι νέες εκδόσεις Chassis με την ονομασία «SuperJumbo» θα μπορούν να υποστηρίξουν την τοποθέτηση υπερκατασκευών με μήκος έως και 5 μέτρων.

Οι εκδόσεις Van του νέου Transit θα προσφέρονται με τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος, δύο τύπους οροφής και μεικτό βάρος έως και 4,7t.

Εκτός όμως από τις εκδόσεις Van, το νέο Transit θα προσφέρεται σε εκδόσεις με διπλή καμπίνα, ως Kombi, Kombi Van, CrewBus κ.ά.

 

Σταθερές οι επιλογές στην γκάμα των κινητήρων

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Ford Transit θα εξακολουθήσει να βασίζεται στον νέο Duratorq TDCi των 2,2 λτ. που αποδίδει ισχύ 100, 125 και 155 ίππων, σε ότι αφορά στις διάφορες αγορές της ΕΕ.

Για την αγορά των ΗΠΑ, ο αντικαταστάτης του Ford E-Series θα προσφέρεται με έναν V6 κινητήρα EcoBoost χωρητικότητας 3,5λτ.

Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως οι πωλήσεις του νέου Ford Transit στην ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2012 ενώ στις ΗΠΑ, η εμπορική του πορεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2013.