Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Volvo FM αποκτά μια εντελώς νέα σχεδίαση με χαρακτηριστικότερο στοιχείο τα νέα φωτιστικά σώματα, τη μεγαλύτερη μάσκα και το νέο λογότυπο.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου FM θα περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα 11 και 13 λτ. με ισχύ από 330- 500 ίππους που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6.

Ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου Volvo FM δανείζεται πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο FH και θα διακρίνεται για την πληρότητα του εξοπλισμού.

Αποκαλυπτήρια για το νέο Volvo FM

3.355 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2013)

Μέσα στον Σεπτέμβριο του 2013 αναμένεται να λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ το νέο FM ωστόσο, η Volvo Trucks ήδη έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και εικόνες του.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η σουηδική Volvo Trucks, το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους αναμένεται ιδιαίτερα «καυτό» καθώς, πέραν της νέας γενιάς του κορυφαίου FH, αναμένεται να λανσάρει και το εντελώς νέο «FM» και μάλιστα με μια πλήρη γκάμα κινητήρων τεχνολογίας Euro6.

 

Εντελώς νέα σχεδίαση

Από τις πρώτες εικόνες που η Volvo Trucks παρουσίασε στο διαδίκτυο, καθίσταται σαφές πως το νέο FM έχει να επιδείξει μια εντελώς νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που παραπέμπει πλέον άμεσα στο νέο FH που προηγήθηκε.

Τα νέα φωτιστικά σώματα και η νέα μάσκα αποτελούν τα βασικότερα γνωρίσματα του εξωτερικού της καμπίνας ενώ και το λογότυπο της εταιρείας έχει μεταφερθεί από το κέντρο της μάσκας, στο επάνω μέρος της, κάτω από το παρμπρίζ.

Ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει το νέο FM είναι πως χάρη στην διαφοροποιημένη δομή της καμπίνας και του πλαισίου, η πρόσβαση στο εσωτερικό της είναι μια εξαιρετικά εύκολη υπόθεση μέσω δύο –νέου τύπου- σκαλοπατιών.

Στο εσωτερικό, όπως είναι φυσικό για έναν εκπρόσωπο της Volvo Trucks, η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαία ενώ τόσο η εργονομία όσο και η σχεδίαση δεν επιδέχονται αρνητικής κριτικής.

 

Πληρέστατη γκάμα Euro6 κινητήρων

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου Volvo FM θα περιλαμβάνει εκδόσεις των νέων D11 και D13 κινητήρων της σουηδικής εταιρείας που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6.

O πρώτος εξ αυτών θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με ισχύ από 330 έως και 450 ίππων ενώ ο δεύτερος θα προσφέρεται σε εκδοχές με ισχύ από 420 έως και 500 ίππους.

 

Κορυφαίο τεχνολογικό επίπεδο

Το νέο Volvo FM αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά οχήματα της κατηγορίας του καθώς, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η Volvo αποφάσισε να το εφοδιάσει με όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχει εξελίξει για τον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε την εντελώς νέα ανάρτηση και άξονες, το σύστημα Volvo Dynamic Steering που κάνει χρήση ενός ειδικού ηλεκτροκινητήρα για να βελτιώσει την λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης, το Volvo I-See, έναν «αυτόματο πιλότο» με την δυνατότητα να «μαθαίνει» τις διαδρομές από όπου περνά το όχημα και να αναλαμβάνει την κίνηση του με το ελάχιστο δυνατόν κόστος σε καύσιμο, τους έως και τρεις κατευθυντήριους άξονες στις εκδόσεις 8x2, τα νέα φωτιστικά σώματα αλλά και μια νέα εφαρμογή για… κινητά τηλέφωνα που θα επιτρέπει στον οδηγό να ελέγξει διάφορες λειτουργίες του οχήματος εξ αποστάσεως!

Συγκεκριμένα, ο οδηγός θα μπορεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου να ενεργοποιήσει την θέρμανση στο εσωτερικό του οχήματος (χωρίς να είναι παρόν), να ελέγξει την στάθμη του καυσίμου, του AdBlue, του λιπαντικού του κινητήρα, του αντιψυκτικού στο ψυγείο, του υγρού καθαρισμού των γυάλινων επιφανειών, την κατάσταση της μπαταρίας καθώς και την λειτουργία όλων των φωτιστικών σωμάτων του οχήματος (εντός και εκτός της καμπίνας).

Παράλληλα θα μπορεί να ελέγξει αν οι πόρτες της καμπίνας είναι κλειδωμένες, να θέσει σε λειτουργία τον συναγερμό κ.ά.