Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεων IFAT του Μονάχου, η Volvo Trucks παρουσίασε τη νέα έκδοση FE LEC (Low Entry Cab).

Η ιδιαίτερα χαμηλή απόσταση από το έδαφος της καμπίνας του Volvo FE LEC, διευκολύνει σημαντικά την είσοδο των επιβατών στο εσωτερικό της.

Το πλήρως επίπεδο δάπεδο της καμπίνας του FE LEC απέχει μόλις 530 χλστ. από το έδαφος ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις για τέσσερα άτομα.

Το νέο Volvo FE LEC έχει εξελιχθεί ειδικά για χρήση σε ενδοαστικές μεταφορές και ειδικές εφαρμογές όπως π.χ. τα απορριμματοφόρα οχήματα.

Νέο Volvo FE με χαμηλή καμπίνα

3.930 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2014)

Η Volvo Trucks παρουσίασε μια νέα έκδοση του FE για χρήση σε εφαρμογές όπως η αποκομιδή απορριμμάτων που διακρίνεται για την ιδιαίτερα μικρή απόσταση του δαπέδου της καμπίνας από το έδαφος.

Η Σουηδική εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση του Volvo FE στην Διεθνή Έκθεση IFAT του Μονάχου (5 – 9 Μαΐου).

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην έκδοση Volvo FE LEC (Low Entry Cab) που έχει εξελιχθεί ειδικά για χρήση σε ενδοαστικές μεταφορές και εφαρμογές όπως π.χ. τα απορριμματοφόρα οχήματα.

Ουσιαστικά το Volvo FE LEC βασίζεται εξ ολοκλήρου στις νέες –Euro6- εκδόσεις του σουηδικού φορτηγού σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, τους κινητήρες, τους άξονες, το πλαίσιο, τις αναρτήσεις κ.ά. με τη διαφορά ότι το δάπεδο της καμπίνας του απέχει μόλις 530 χλστ. από το έδαφος!

Επιπρόσθετα, έχει να επιδείξει σημαντικά βελτιωμένο περιφερειακό οπτικό πεδίο για τον οδηγό, πλήρως επίπεδο δάπεδο καθώς και επαρκείς χώρους για τη μεταφορά έως και τεσσάρων επιβατών.

 

Ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση

Όπως προαναφέραμε, η απόσταση του –πλήρως επίπεδου- δαπέδου της καμπίνας των εκδόσεων LEC του Volvo από το έδαφος ανέρχεται στα 530 χλστ. Παράλληλα οι πλευρικές θύρες ανοίγουν σε γωνία 90 μοιρών. Στο εσωτερικό της έχουν προβλεφθεί θέσεις για τρεις επιβάτες ενώ, η θέση του οδηγού είναι τοποθετημένη πιο μπροστά, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά το περιμετρικό οπτικό του πεδίο.

Παράλληλα, οι γυάλινες επιφάνειες είναι εκτεταμένες ενώ οι –νέου τύπου- καθρέπτες ελαχιστοποιούν τα όποια «νεκρά» σημεία στο οπτικό του πεδίου.

Επιπλέον αξίζει να αναφέρουμε πως το Volvo FE LEC εφοδιάζεται με σύστημα βύθισης της ανάρτησης, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο οδηγός εμπλέξει το χειρόφρενο του οχήματος. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας εισόδου – εξόδου από την καμπίνα του νέου εκπρόσωπου της Volvo Trucks.

 

Οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου Volvo FE LEC

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Volvo Trucks, το νέο FE LEC θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες σε διάταξη 4x2 και 6x2 ενώ την κίνηση του αναλαμβάνει ο πετρελαιοκινητήρας D8K που αποδίδει ισχύ 250, 280 ή 320 ίππων.

Το εν λόγω μηχανικό σύνολο καλύπτει με άνεση τις προδιαγραφές της Euro6 ως προς τις εκπομπές ρύπων του ενώ συνεργάζεται με ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο της Allison είναι το υπερσύγχρονο αυτοματοποιημένο Volvo I-Shift.