Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Fiat Professional αναμένεται να λανσάρει ένα νέο Pick-Up, μεγαλύτερο από το Strada, μέσα στο 2016 καθώς το Strada δεν θα προσφέρεται πλέον στην ΕΕ.

Το νέο αυτό μοντέλο θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Fiat Professional – Mitsubishi και θα βασίζεται στη νέα γενιά του L200.

Νέο Fiat… L200 από το 2016!

5.124 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2014)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, μέσα στο 2016 η Fiat Professional αναμένεται να λανσάρει ένα νέο Pick-Up που θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της με την Mitsubishi.

Παρά το γεγονός ότι η Fiat έχει να επιδείξει ζημιές σε ότι αφορά στα οικονομικά της μεγέθη στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ κατά τη διάρκεια της τελευταίας 3ετίας, η γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση δεδομένου ότι, επιδεικνύει κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας.

Στο πρόσφατο 5ετές πλάνο του Ομίλου FiatChrysler που παρουσιάστηκε μέσα στον Μάιο αναφέρεται πως ένα νέο μοντέλο Pick-Up αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2016.

Με βάση δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο, εκπρόσωποι της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψαν πως το υπάρχον μοντέλο με την ονομασία Strada, δεν θα συνεχίσει να προσφέρεται στις αγορές της ΕΕ καθώς, ένα νέο μοντέλο που θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Fiat Professional με τη Mitsubishi, θα αποτελέσει τη νέα πρόταση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις αγορές της ΕΕ τουλάχιστον.

Όπως είναι φυσικό, το νέο αυτό μοντέλο θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις και μεταφορικές δυνατότητες σε σχέση με το Fiat Strada, ενώ θα προσφέρεται και σε εκδόσεις με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, σε αντίθεση με το προσθιοκίνητο Strada.

Πληροφοριακά αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Marchionne είχε… υποσχεθεί για πρώτη φορά ένα μεγάλο Pick-Up για τη γκάμα της Fiat Professional από το 2006. Το εν λόγω μοντέλο αναμένονταν να λανσαριστεί στις αγορές της ΕΕ μέσα στο 2008 και θα κατασκευάζονταν στην Αργεντινή, υιοθετώντας αρκετά μηχανικά μέρη από ένα αντίστοιχο μοντέλο της Tata.

Ωστόσο, η Fiat Professional αποφάσισε να μην εξελίξει τελικά ένα νέο δικό της μοντέλο στην κατηγορία των Pick-Up ενώ, το 2010, ένα αντίστοιχο μοντέλο που θα βασίζονταν στο Dodge Dakota, επανήλθε στα πλάνα του κ. Marchionne.

Παρόλα αυτά και αυτή η ιδέα δεν προχώρησε ενώ πλέον, αναμένεται να μάθουμε για θα είναι τελικά η χώρα παραγωγής του νέου Fiat Pick-Up που θα λανσαριστεί τελικά το 2016 (το Mitsubishi L200 πάντως κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη).