Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα νέα φωτιστικά σώματα του Vito εφοδιάζονται με το εξελιγμένο σύστημα «ILS».

Η γκάμα εκδόσεων του νέου Vito είναι πληρέστερη από ποτέ περιλαμβάνοντας και τις νέες επιβατικές εκδόσεις Vito Tourer.

Πιο πολυδιάστατο από ποτέ!

5.342 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2014)

Πιο… πολυσχιδές από ποτέ, το νέο Mercedes-Benz Vito ξεκίνησε πρόσφατα την εμπορική του πορεία και στην ελληνική αγορά. Διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του στη Χώρα των Βάσκων (Β. Ισπανία) όπου και παράγεται, σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από αυτό το –εξαιρετικό- νέο ελαφρύ επαγγελματικό, το οποίο είναι δεδομένο πως θα… αναστατώσει τον ανταγωνισμό.

Η Mercedes-Benz ανέκαθεν κατείχε μια περίοπτη θέση στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών τόσο της Ελλάδας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με μοντέλα όπως το Sprinter αλλά και το μικρότερο Vito.
Ωστόσο, με την παρουσίαση της νέας γενιάς του Sprinter και την προσθήκη του Citan στη… βάση της γκάμας της γερμανικής εταιρείας, ο ρόλος του Vito τροποποιήθηκε και η νέα γενιά του, αποδεικνύει απερίφραστα αυτό ακριβώς το δεδομένο. Το νέο Vito είναι εντελώς τροποποιημένο σε σχέση με τον προκάτοχο του και ήρθε για να καλύψει πολύ περισσότερες απαιτήσεις χρήσεις σε σχέση με το παρελθόν. 

Νέα αισθητική, με επεμβάσεις ουσίας
Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, το νέο Vito επιδεικνύει πολλές και σημαντικές τροποποιήσεις ως προς την σχεδίαση του. Ένα βασικό δεδομένο είναι πως το μήκος όλων των εκδόσεων του είναι αυξημένο κατά 140 χλστ. Παράλληλα, δραστικά τροποποιημένο είναι και το σχήμα της μάσκας με τις τριπλές ράγες ενώ, νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως η Mercedes-Benz προσφέρει το νέο πακέτο «Intelligent Light System» που περιλαμβάνει προβολείς Xenon, «έξυπνα» φώτα ημέρας, λυχνίες που ακολουθούν την κίνηση του τιμονιού στις στροφές κ.ά.
Επιπρόσθετα, όλα τα παραπάνω δεν έχουν ως στόχο μόνο την βελτίωση της καλαισθησίας της εξωτερικής σχεδίασης του οχήματος αλλά έχουν επιφέρει και τη δραστική μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή (Cd) στο 0,32, με ξεκάθαρη επίδραση στη μείωση και της κατανάλωσης καυσίμου.
Τέλος, από την πρώτη στιγμή που θα αντικρύσει κανείς το νέο Vito, παρά την θελκτική εικόνα του και την αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει η αισθητική του, ο επαγγελματίας θα αντιληφθεί άμεσα πως έχει να κάνει με «εργαλείο» που μπορεί να δεχθεί πάσης φύσεως… κακομεταχείριση με ελάχιστο κόστος επισκευής χάρη σε δεδομένα όπως τα –ψηλά τοποθετημένα- φωτιστικά σώματα κ.ά.

Νέοι κινητήρες –και Euro6- με ισχύ από 88 - 190 ίππους
Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου Vito είναι πως πλέον θα διατίθεται μόνο με πετρελαιοκινητήρες ενώ, αξίζει να σημειώσουμε πως και οι δύο, εμφανίζουν διαστήματα συντήρησης των 40.000 χλμ. ή σε 2ετή βάση, με σαφή οφέλη στο κόστος συντήρησης τους.
Ο πρώτος, είναι χωρητικότητας 1,6λτ. και αποδίδει ισχύ 88 ή 114 ίππων, ενώ ο δεύτερος έχει κυβισμό 2,15λτ. και απόδοση 136, 163 ή 190 ίππων.
Μάλιστα, η κορυφαία έκδοση του, η 119 BlueTec των 190 ίππων και των 440 Nm ροπής από τις 1.400σ.α.λ., είναι το πρώτο μηχανικό σύνολο στη γκάμα του Vito που καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro6.
Σημαντικά είναι επίσης τα νέα σε ότι αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων καθώς, πέραν του γνωστού και αποδεδειγμένου για τις δυνατότητες του, χειροκίνητου ECO Gear των έξι σχέσεων, η Mercedes-Benz προσφέρει το αυτόματο –με μετατροπέα ροπής- κιβώτιο 7G-Tronic PLUS, που προσφέρεται προαιρετικά με τον κινητήρα των 2,15 λτ. ή στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων 4x4.
Καταλήγοντας και μέχρι να είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε σαφή δεδομένα για όλη τη γκάμα των κινητήρων του νέου Vito, αξίζει να αναφέρουμε πως η μέση κατανάλωση καυσίμου του έχει μειωθεί κατά 2,6λτ./100χλμ. σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του και πλέον ξεκινά από τα 5,7λτ./100χλμ.

Πολλαπλές εκδόσεις για όλες τις χρήσεις
Ποτέ άλλοτε η γκάμα του Vito δεν ήταν πληρέστερη. Διαθέσιμο με τρία μήκη αμαξώματος τρία μεταξόνια και μεικτό βάρος από 2,5t. – 3,2t., το νέο Vito δύναται να καλύψει πολλές και διαφορετικές, απαιτήσεις χρήσης ενώ, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι σε θέση να υποστηρίξει ωφέλιμο φορτίο με βάρος έως και 1.369 κιλών!
Αντίστοιχα, η νέα γενιά του Vito, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται, δύναται να φέρει σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους εμπρός τροχούς (για μείωση του απόβαρου), στους πίσω τροχούς (για ιδιαίτερα βαριές μεταφορές) ήκαι στους τέσσερις τροχούς (για εξαιρετικό κράτημα και υψηλή ενεργητική ασφάλεια).
Παράλληλα, πέραν των εκδόσεων Mixto που προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς τόσο φορτίων όσο και αυξημένου αριθμού επιβατών (δύο σειρές καθισμάτων) σε σχέση με τις εκδόσεις Van, η Mercedes-Benz προσφέρει πλέον και στις –επιβατικές- εκδόσεις «Vito Tourer» σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (PRO, BASE ή SELECT).