Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα νέα πυροσβεστικά DAF CF

5.266 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2008)

Το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα είναι πλέον κάτοχος 37 υπερσύγχρονων οχημάτων DAF CF με την υπογραφή της Ιταλικής BAI SRL, τα οποία παρέλαβε από τον Όμιλο Συγγελίδη σε συνεργασία με την Panergon A.E., μέλος του Ομίλου Εταιρειών Σφακιανάκη και αποκλειστικό εισαγωγέα της DAF.

Τα οχήματα που προτιμήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούν στο DAF CF85.460, έναν από τους πιο «σκληροτράχηλους» εκπροσώπους της κατηγορίας και εφοδιάζονται με τον κινητήρα PACCAR MX, χωρητικότητας 460 ίππων και 2.300 Nm από τις 1.000- 1.400 σ.α.λ. Μεταξύ των επιμέρους χαρακτηριστικών των εν λόγω οχημάτων αξίζει να αναφερθούμε στο ενισχυμένο σύστημα ψύξης καθώς και το υπερσύγχρονο –αυτοματοποιημένο- κιβώτιο ταχυτήτων ZF AS-Tronic (12 σχέσεων).

Η υπερκατασκευή για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξελίχθηκε από την Ιταλική εταιρεία BAI SRL και αποτελείται από μια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λτ., εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από πολυπροπυλένιο. Διαθέσιμη είναι επίσης και μια δεύτερη δεξαμενή αφρού, χωρητικότητας 500 λίτρων.

Ο εκτοξευτήρας AKRON είναι αμερικανικής τεχνολογίας και έχει την δυνατότητα εκτόξευσης 2.900 λτ./ λεπτό σε μέγιστη απόσταση 65 μέτρων με την αντλία GOTIVA WSA να λειτουργεί σε πίεση 10 bar.