Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πιο άνετο και ασφαλές και καλύτερα συνδεδεμένο -προς όφελος της παραγωγικότητας- εμφανίζεται το αναβαθμισμένο Ford Transit.

Η 12άρα οθόνη αφής στο εσωτερικό ενός van δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά...

Απεικόνιση του νέου συστήματος Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection.

Στάνταρ η τεχνολογία «Lane-Keeping System».

Αναβάθμιση ουσίας για το Ford Transit

5.919 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2021)

Πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού και του διαχειριστή στόλου θέλει να κάνει η Ford, εμπλουτίζοντας τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας και άνεσης που προσφέρει το Transit, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί με το κορυφαίο σε χαρακτηριστικά σύστημα infotainment, SYNC 4, με την επιβλητική οθόνη των 12 ιντσών.

Την παραγωγικότητα του Transit φιλοδοξεί να αυξήσει η Ford, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό εισάγει στη γκάμα νέα επικουρικά συστήματα του οδηγού και βελτιωμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, προσφέροντας παράλληλα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.


Η 12άρα οθόνη αφής στο εσωτερικό ενός van δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά...

Η 12άρα οθόνη αφής στο εσωτερικό ενός van δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά...

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Van της Ford, το οποίο υπενθυμίζεται έχει λάβει ήδη το βραβείο «Gold Award» από τον Euro NCAP- θα προσφέρεται ως στάνταρ με το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Pre-Collision Assist) με αναγνώριση πεζού (Pedestrian Detection). Στον βασικό εξοπλισμό από την άνοιξη του 2022 θα περιλαμβάνεται και η τεχνολογία «Lane-Keeping System» σε όλα τα Ford Transit Trend, Limited και Trail. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τα τέλη του τρέχοντος έτους και σε λίγο καιρό πάνω από το 60% των Transit που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα φέρουν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά.

Απεικόνιση του νέου συστήματος Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection.

Απεικόνιση του νέου συστήματος Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection.

 
Αξιολόγηση Euro NCAP: Τα ασφαλή Vans προβλέπουν τον κίνδυνο

Στάνταρ η τεχνολογία «Lane-Keeping System».

Στάνταρ η τεχνολογία «Lane-Keeping System».

 
Παράλληλα, όλες οι δημοφιλείς εξοπλιστικές εκδόσεις Trend του Transit, θα φέρουν ως στάνταρ το θερμαινόμενο παρμπρίζ με το γρήγορο ξεθάμπωμα, όπως και τους αισθητήρες φώτων και βροχής, στοιχεία απλά μεν, τα οποία ωστόσο καθιστούν τη ζωή του επαγγελματία οδηγού σημαντικά ευκολότερη. 
 

Το «θαυματουργό» Ford SYNC 4

Επιπλέον, η Ford φροντίζει και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει το Transit, εισάγοντας στον βασικό εξοπλισμό των κορυφαίων εκδόσεων Limited, το νέο σύστημα infotainment «SYNC 4», το οποίο συνεργάζεται με μία μεγάλη οθόνη αφής 12 ιντσών και καθιστά δυνατή την εφαρμογή μιας σειράς τεχνολογιών και συστημάτων που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και παραγωγικότητας.
 
Μεταξύ άλλων, νέα στοιχεία είναι το σύστημα πέδησης κατά την οπισθοπορεία (Reverse Brake Assist) και η κάμερα 360 μοιρών, οι ενδείξεις της οποίας απεικονίζονται στην οθόνη υψηλής ανάλυσης. Στον εξοπλισμό των Transit Limited περιλαμβάνονται το πίσω φως LED προς διευκόλυνση της φορτοεκφόρτωσης και το μπουτόν εκκίνησης «Ford Power».
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως το νέο SYNC 4 προσφέρει τη διπλάσια υπολογιστική δύναμη σε σχέση με το απερχόμενο SYNC 3. Έχει σχεδιαστεί ώστε να δέχεται ασύρματες ανανεώσεις του λογισμικού «Ford Power-Up», με τους χρήστες τις περισσότερες φορές να μη χρειάζεται να κάνουν το παραμικρό.
Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του SYNC 4 περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Προαιρετικό GPS με live πληροφορίες μέσω Cloud για την κίνηση, τον καιρό και τις θέσεις στάθμευσης
  • Ασύρματη σύνδεση με Android Auto και Apple Carplay χάρη στο Applink
  • Δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης δύο κινητών συσκευών
  • Προηγμένη φωνητική λειτουργία (Advanced Speech Recognition με Conversational Language Commands)
  • Εξελιγμένο ψηφιακό εγχειρίδιο χρήστη
 
Το νέο FordLiive μεγιστοποιεί την παραγωγικότητά σας! (+vids)
 
Σημαντικό είναι το γεγονός πως οι διαχειριστές στόλου που έχουν συνδρομή στο «Ford Telematics», θα μπορούν να μεταφέρουν οδηγίες και συμβουλές στην καμπίνα (In-Cab Coaching) μέσω του SYNC 4, προκειμένου να αναβαθμίζουν τα επίπεδα ασφάλειας και παραγωγικότητας. Υπενθυμίζεται, πως όλα τα Transit διαθέτουν ως στάνταρ το μόντεμ «FordPass Connect» που αποτελεί τη βάση για όλα τα παραπάνω και προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών όπως το «FORDLiive», που επιτρέπει στους διαχειριστές να ελαχιστοποιούν τον χρόνο που τα οχήματά τους τίθενται εκτός μάχης. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι και το εργαλείο «Ford Telematics Essentials», μέσω του οποίου μεταδίδονται προειδοποιήσεις για την «υγεία» του κάθε οχήματος.
 

Προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Αξίζει να αναφερθεί, πως το Ford Transit προσφέρει ήδη μια μακρά λίστα συστημάτων ασφαλείας και άνεσης όπως τα Active Park Assist, Cross Traffic Alert και Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition.
 
Σε ό,τι αφορά στο νέο σύστημα Reverse Brake Assist, αυτό σχεδιάστηκε ώστε να συνδράμει στην αποφυγή συγκρούσεων κατά την οπισθοπορεία, εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας που έχουν οι οδηγοί van. Η εν λόγω τεχνολογία εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα σε περίπτωση που διαπιστώσει πως ο οδηγός κάνει όπισθεν προς κάποιο σταθερό εμπόδιο ή αν κινείται προς πεζούς, δικυκλιστές και άλλα οχήματα.
 
Την οπισθοπορεία και τη στάθμευση απλοποιεί περαιτέρω το νέο προαιρετικό σύστημα «360 Camera», που χρησιμοποιεί κάμερες που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του οχήματος. Χάρη σε αυτό ο οδηγός έχει πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω από το όχημά του και μπορεί να πραγματοποιήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία τις επιθυμητές μανούβρες. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να βλέπει στην οθόνη τις ενδείξεις μιας μόνο κάμερας, σε περίπτωση που θέλει να εστιάσει σε μία συγκεκριμένη περιοχή.
 
Ο νέος «έξυπνος» καθρέπτης της Ford (+vid)
 
Κλείνοντας, αναφέρουμε πως για πρώτη φορά το Transit μπορεί να παραγγελθεί με στοιχεία όπως το σύστημα απαλλαγής από το κλειδί (Ford KeyFree System), το ηλεκτρικό χειρόφρενο και τον ψηφιακό εσωτερικό καθρέπτη (Full Display Interior Mirror).
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »