Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο έξυπνος καθρέπτης είναι ουσιαστικά μια οθόνη υψηλής ανάλυσης που προβάλλει την εικόνα από μία οπίσθια κάμερα, με το σύστημα να προσφέρει ένα οπτικό πεδίο με διπλάσιο πλάτος από ένα συμβατικό μεσαίο καθρέπτη.

Ο νέος καθρέπτης διατίθεται στα Ford Transit και Transit Custom με πίσω πόρτες χωρίς παράθυρα, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί στα Transit van του 2014 και μετά, αλλά στα Transit Custom κατασκευής από το 2012.

Ο νέος «έξυπνος» καθρέπτης της Ford (+vid)

3.421 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2021)

Χάρη σε αυτόν, οι οδηγοί των Vans μπορούν να βλέπουν καθαρά τους δικυκλιστές, τους πεζούς και τα οχήματα που ακολουθούν

Η Ford επιχειρεί να απλοποιήσει τη ζωή των οδηγών των Van οχημάτων, οι οποίοι βασίζονται στους πλαϊνούς καθρέπτες για να δουν προς τα πίσω, καθώς οι εσωτερικοί δεν βοηθάνε πάντα στην περίπτωση παρουσίας διαχωριστικού ή φορτίου, το οποίο εμποδίζει την ορατότητα.
Έχοντας αυτό κατά νου, η εταιρεία δημιούργησε τον έξυπνο καθρέπτη «Smart Mirror», ένα νέο σύστημα που μοιάζει με έναν συνηθισμένο καθρέπτη, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία οθόνη υψηλής ανάλυσης που προβάλλει μία πανοραμική εικόνα της περιοχής πίσω από το Van. Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν δικυκλιστές, πεζούς και άλλα οχήματα που πιθανόν να βρίσκονται πίσω τους, ακόμα και στις περιπτώσεις που το όχημα εξοπλίζεται με πίσω πόρτες χωρίς παράθυρο ή διαχωριστικά.
Το λεγόμενο «Full Display Interior Mirror» προβάλει ζωντανά την εικόνα από μία κάμερα που είναι τοποθετημένη στο πίσω τμήμα του van και περιλαμβάνει αυτόματο έλεγχο φωτεινότητας για βέλτιστη ορατότητα την ημέρα και τη νύχτα. Το σύστημα της Ford προσφέρει ένα οπτικό πεδίο με διπλάσιο πλάτος από ένα συμβατικό μεσαίο καθρέπτη. Αυτό βοηθά τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται καλύτερα τι υπάρχει γύρω τους, για παράδειγμα, όταν πλησιάζουν σε πλατείες, αλλάζουν λωρίδες ή ελέγχουν πριν εισέλθουν/εξέλθουν σε/από έναν παράδρομο.
Σύμφωνα με την Ford, ο νέος καθρέπτης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στους οδηγούς διανομών που κάνουν συχνές στάσεις για παραδόσεις αγαθών στις πόλεις, στις οποίες είναι πολύ πιθανόν να συναντήσουν ποδηλάτες, δικυκλιστές, αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών ή πεζούς. Σημειώνεται, πως οι ευάλωτοι χρήστες των δρόμων είχαν ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων 70% στις ευρωπαϊκές αστικές περιοχές το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ford, ο νέος καθρέπτης μπορεί να αποδειχτεί επωφελής για τις επιχειρήσεις, καθώς μειώνει την ανάγκη για δαπανηρές επισκευές από ατύχημα, ενώ συγχρόνως μπορεί να συνεισφέρει στα χαμηλότερα ασφάλιστρα. Η τοποθέτηση του συστήματος μπορεί επίσης να βελτιώσει τον παραγωγικό χρόνο, δηλαδή τον χρόνο που τα επαγγελματικά αυτοκίνητα βρίσκονται στον δρόμο. Υπενθυμίζεται, πως η Ford την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε το FORDLiive, ένα νέο, συνδεδεμένο σύστημα μεγιστοποίησης του χρόνου λειτουργίας, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας.
Σημειώνεται, πως ο νέος καθρέπτης διατίθεται τώρα για τα Ford Transit και Transit Custom vans με πίσω πόρτες χωρίς παράθυρα. Οποιοσδήποτε έμπορος της Ford μπορεί να παραγγείλει και να τοποθετήσει το σύστημα που είναι συμβατό με τα Transit van τα οποία κατασκευάστηκαν μετά το 2014 και μοντέλα Transit Custom κατασκευής από το 2012.
Σας αφήνουμε με το παρακάτω βίντεο, στο οποίο μπορείτε να δείτε το πώς λειτουργεί ο «Έξυπνος Καθρέπτης» της Ford: