Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο FORDLiive έρχεται για να προσφέρει μεγιστοποίηση της λειτουργίας των επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι πελάτες της Ford θα μπορούν να βελτιστοποιήσουν τον χρόνο λειτουργίας των οχημάτων τους χάρη σε χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο…

… ενώ μέσω της χρήσης νέων έξυπνων και απλών στη χρήση εφαρμογών…

… θα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη συχνότητα, τη διάρκεια αλλά και το κόστος των επισκέψεων των οχημάτων τους στο συνεργείο.

Το νέο FordLiive μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα σας!(+vids)

6.756 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2021)

Ανακαλύψτε τα όσα θα προσφέρει το νέο πανευρωπαϊκό ψηφιακό σύστημα μεγιστοποίησης του χρόνου λειτουργίας ενός επαγγελματικού οχήματος που θα προσφέρει η εταιρεία.

Η Ford προωθεί μια νέα πανευρωπαϊκή υπηρεσία με την ονομασία «FORDLiive» που σταδιακά θα επεκταθεί στις κύριες αγορές της ΕΕ, με το 80% των πελατών να υπολογίζεται πως θα καλύπτονται από «uptime centres» έως το τέλος του 2021.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα νέο σύστημα μεγιστοποίησης του χρόνου λειτουργίας ενός επαγγελματικού οχήματος, μέσω της διασφάλισης αποφυγής βλαβών, μείωσης των επισκέψεων στο συνεργείο αλλά και επιτάχυνσης των επισκευών.
Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα αυτή υπηρεσία θα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες «συνδεδεμένων» επαγγελματικών οχημάτων της Ford. Το FORDLiive έχει  σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους διαχειριστές επαγγελματικών οχημάτων Ford να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους μέσω της μεγιστοποίησης του χρόνου χρήσης των οχημάτων τους. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας εκτιμούν πως μπορεί να μειώσει το χρόνο που τα οχήματα είναι εκτός λειτουργίας έως και κατά 60%. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί θα είναι πλέον δυνατή η σύνδεση του πελάτη με το δίκτυο των «Transit Centers» αλλά και τον ίδιον τον κατασκευαστή.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη 500.000 περίπου «connected» επαγγελματικά της Ford κυκλοφορούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ, ο αριθμός τους υπολογίζεται πως τα υπερβεί το εκατομμύριο μέχρι τα μέσα του 2022!
Ανεξάρτητα το μέγεθος του εταιρικού της στόλου, μια επιχείρηση θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα οφέλη του FORDLiive μέσω του FordPass PRO app και μιας ειδικής έκδοσης του εργαλείου «Ford Telematics» αντίστοιχα, με την εταιρεία να δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να εισάγει σταδιακά αντίστοιχες υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη.

Πως θα διασφαλίζεται η «Έξυπνη Συντήρηση»

Μέσω της λειτουργίας «SmartMaintenance» που επιτρέπει τον προγραμματισμό των service στον πλέον ενδεδειγμένο χρόνο, ειδοποιώντας τον πελάτη εάν διαπιστώσει την αναγκαιότητα κάποιας τεχνικής εργασίας που θα αποτρέψει μια βλάβη, το FORDLiive θα μπορεί να διασφαλίσει την διαθεσιμότητα και λειτουργική ετοιμότητα των οχημάτων του πελάτη.
Παράλληλα, η ανάλυση δεδομένων του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, επιτρέπει την παροχή εξατομικευμένων πληροφοριών προς τον πελάτη. Τα δεδομένα «υγείας οχήματος» αποστέλλονται αυτόματα από το FordPass Connect modem που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό των Transit, Transit Custom, Transit Connect, Ranger & Fiesta Van από τα μέσα του 2019.
Με βάση έρευνες που έχουν διεξάγει οι μηχανικοί της Ford χρησιμοποιώντας δεδομένα και πληροφορίες από μια κορυφαία υπηρεσία οδικής βοήθειας στη Μ. Βρετανία, έως και το 30% των κλήσεων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι πελάτες ανταποκρίνονταν στις ειδοποιήσεις του προγράμματος «SmartMaintenance».
Εκτός του βέλτιστου προγραμματισμού των εργασιών συντήρησης και επισκευής, οι εν λόγω ειδοποιήσεις επιτρέπουν στον πελάτη να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται παραμέτρους όπως η διάρκεια ζωής του λιπαντικού κινητήρα, τα επίπεδα του AdBlue, η πίεση των ελαστικών κ.ά.

Τα οφέλη του «Ford Service Pro»

Θέλοντας να βελτιστοποιήσει την εμπειρία στις εγκαταστάσεις του εμπόρου του δικτύου της Ford, το νέο Ford Service Pro προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δομημένες γύρω από τις ανάγκες service των πελατών, χρησιμοποιώντας συνδεδεμένα δεδομένα για συγχρονισμό των εργασιών και ταχύτερο χρόνο παράδοσης.
Το δίκτυο των 800 Transit Centres της Ford μπορεί να βλέπει τα δεδομένα των οχημάτων των πελατών της για τις τελευταίες 60 ημέρες μέσω του Smart Diagnostics, υποστηρίζοντας την ταχύτερη διάγνωση αλλά και την προληπτική παραγγελία ανταλλακτικών, προτού ακόμη το όχημα φτάσει στο συνεργείο. Σε περιπτώσεις που επιβάλλεται παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας του οχήματος, είναι δυνατή η αναγνώριση του κατάλληλου οχήματος αντικατάστασης, με βάση τις ανάγκες του κάθε πελάτη.
Επιπρόσθετα, αυξάνεται η συνδεσιμότητα μεταξύ των μηχανικών της Ford, επιτρέποντας τους ειδικούς των Transit Centers να βοηθήσουν στη διάγνωση περίπλοκων θεμάτων και να παράσχουν αποτελεσματικές λύσεις, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος.
Περισσότερα για το νέο πρόγραμμα FORDLiive, τις λύσεις που θα προσφέρει και το πώς λειτουργεί, μπορείτε να δείτε στα παρακάτω video…