Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το «Mountiaq» είναι ένα πρωτότυπο Pick-Up της Skoda που βασίζεται στο SUV μοντέλο Kodiaq.

O χώρος φόρτωσης του φέρει επένδυση δαπέδου από μέταλλο ενώ…

… κάτω από αυτόν έχει προβλεφθεί ένας –κρυφός- αποθηκευτικός χώρος.

Την κίνηση του Skoda Mountiaq Pick-Up αναλαμβάνει ένας TSI βενζινοκινητήρας 2,0λτ. που αποδίδει ισχύ 190 ίππων.

Δεδομένου του… χαρακτήρα του, το πρωτότυπο «Mountiaq» δεν θα μπορούσε παρά να εφοδιάζεται με ειδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως π.χ. ένας «εργάτης» στον εμπρός προφυλακτήρα…

… μια συστοιχία φωτιστικών σωμάτων με λυχνίες LED στην οροφή του οχήματος καθώς και μια «snorkel» εισαγωγή αέρα.

Εξαιρετικός σε σχεδίαση και ο εσωτερικός διάκοσμος του Skoda Mountiaq με λεπτομέρειες όπως οι κίτρινες ραφές…

… να κλέβουν τις εντυπώσεις στα καθίσματα του διθέσιου –πρωτότυπου- Pick-Up της Skoda.

Αποκαλυπτήρια για το Skoda Mountiaq

4.648 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2019)

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Student Car», 35 φοιτητές σε συνεργασία με ειδικούς της Skoda, εξέλιξαν ένα νέο Pick-Up, το «Mountiaq», που βασίζεται στο μοντέλο Kodiaq!

Όπως έχουμε αναφέρει και πρόσφατα, συνολικά 35 φοιτητές από την Επαγγελματική Σχολή της Skoda στην πόλη Mlada Boleslav, ανέλαβαν (για 6η συνεχή χρονιά) να εξελίξουν ένα πρωτότυπο όχημα για την εταιρεία, σε έναν διαγωνισμό που ξεκίνησε πίσω στο 2014.
H 6η κατά σειρά προσπάθεια των φοιτητών της Skoda αποφάσισαν φέτος να κινηθούν αρκετά εκτός της… πεπατημένης καθώς, το μοντέλο που τελικά καταπιάστηκαν άνηκε στην κατηγορία των Pick-Up και δεδομένου ότι ως βάση επέλεξαν το SUV μοντέλο Kodiaq, η ονομασία του πρωτότυπου ήταν τελικά το «Mountiaq».
 
Ένα πρωτότυπο Pick-Up από τη Skoda
Μετά από μια περίοδο οκτώ μηνών και περισσότερες από 2.000 εργατοώρες, οι φοιτητές της εταιρείας σε συνεργασία με τους μηχανικούς και το τμήμα Σχεδίασης της τσέχικης εταιρείας, παρουσίασαν ένα πρωτότυπο Pick-Up που καταφέρνει να συνδυάσει την πρακτικότητα με την εντυπωσιακή σχεδίαση.
Με μήκος αμαξώματος στα 4.999 χλστ., πλάτος 2.005 χλστ., ύψος 1.710 χλστ. και μεταξόνιο της τάξης των 2.788 χλστ., το Mountiaq Pick-Up έχει βάρος 2.450 κιλών και η απόσταση του από το έδαφος ανέρχεται στα 29 εκ. Παράλληλα, φέρει αυξημένο μετατρόχιο κατά 3 εκ. σε σχέση με το Kodiaq ενώ, ένας βενζινοκινητήρας TSI 2,0λτ. με απόδοση 190 ίππων αναλαμβάνει την κίνηση του.
Οι φοιτητές αφαίρεσαν αρχικά την οροφή του αμαξώματος ενώ τροποποίησαν τα παράθυρα και φυσικά το πίσω μέρος του οχήματος προκειμένου να δημιουργήσουν έναν χώρο φόρτωσης που μάλιστα εφοδιάζεται με έναν «κρυφό» αποθηκευτικό χώρο στο δάπεδο του.
Την ίδια στιγμή, οι πόρτες έγιναν κοντύτερες και με μεγαλύτερο πλάτος ενώ, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Simply Clever» της Skoda, οι φοιτητές δεν παρέλειψαν να εξοπλίσουν το Mountiaq Pick-Up με πρωτοποριακά συστήματα όπως π.χ. το σύστημα πολυμέσων με ηχεία 320 W που συνδυάζονται με ενισχυτή και sub-woofer 2.000 W!
Πληροφοριακά, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως από το 2014 όταν και ξεκίνησε το εν λόγω πρόγραμμα για τους φοιτητές της Επαγγελματικής Σχολής της Skoda, έχουν παρουσιαστεί κατά σειρά τα εξής οχήματα:
  • 2014: Μια διθέσια έκδοση του μοντέλου Citigo με την ονομασία «Citijet»
  • 2015: Ένα Pick-Up βασισμένο στο μοντέλο Fabia με την ονομασία «Funstar»
  • 2016: Ένα κουπέ βασισμένο στο μοντέλο Rapid Spaceback με την ονομασία «Atero»
  • 2017: Μια ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου Citigo με την ονομασία «Element».
  • 2018: Μια πρωτότυπο –cabrio- βασισμένο στο μοντέλο Karoq με την ονομασία «Sunroq».