Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα! ('Η μήπως όχι;)

(28/9/2024)
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα! ('Η μήπως όχι;)

Πολλά πράγματα στην χώρα μας είναι θέμα οπτικής, οπότε η αξιολόγηση ενός οδικού δικτύου ως προς την πιο μεγάλη διαδρομή σε ευθεία, δε θα γινόταν να αποτελέσει την εξαίρεση. Ακόμα κι εδώ, άλλωστε, οι γνώμες διίστανται!

Δυο οι υποψηφιότητες - ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς!

Τους τεράστιους και αχανείς αυτοκινητοδρόμους που συναντάμε σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, είναι κομματάκι δύσκολο να τους αντικρίσεις στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως μιλάμε για μια χώρα κατά βάση ορεινή και με πάρα πολλές στροφές, που το οδικό της δίκτυο σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ανεπαρκές, άσχετα αν ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου οι διαδρομές να γίνουν πιο ασφαλείς.
Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, το να ξεχωρίσουμε την μεγαλύτερη ευθεία της χώρας είναι κάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Αυτό, γιατί εξαρτάται από το πώς… αντιλαμβάνεσαι την «ευθεία».
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως η πιο μακριά ευθεία στα εδάφη μας είναι εκείνη που ενώνει την Καλαμπάκα με την πόλη των Τρικάλων. Η οποία, αν και εκτείνεται στα 18 χλμ μήκους, ωστόσο έχει ένα… ντεσαβαντάζ: λίγο πριν από τα Τρίκαλα, ο ταξιδιώτης θα συναντήσει δυο μικρές καμπές, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την πρωτοκαθεδρία της στη λίστα.
Ακόμα κι έτσι, βέβαια, η διαδρομή καλύπτει ένα μήκος της τάξεως των 13,5 χλμ πριν από την πρώτη καμπή, χώρια που παρέχει πρόσβαση σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας, τα μεγαλοπρεπή Μετέωρα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>