Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα νέα ηλεκτρικά Van της BYD φέρνει στη χώρα μας η Πέτρος Πετρόπουλος.

Τα νέα ηλεκτρικά Van της BYD φέρνει στη χώρα μας η Πέτρος Πετρόπουλος.

Ήδη από το 2008, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο όραμα της εταιρείας, έχοντας αποκτήσει σημαντικό μέρος του μετοχικού της πακέτου.

Ήδη από το 2008, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο όραμα της εταιρείας, έχοντας αποκτήσει σημαντικό μέρος του μετοχικού της πακέτου.

Η BYD κατασκευάζει και ελέγχει ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών των μπαταριών, τις ίδιες τις μπαταρίες, το λογισμικό, τους ηλεκτροκινητήρες καθώς κα

Η BYD κατασκευάζει και ελέγχει ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών των μπαταριών, τις ίδιες τις μπαταρίες, το λογισμικό, τους ηλεκτροκινητήρες καθώς και τα microchips που χρειάζονται.

Με πάνω από 20 χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, η BYD έχει εδραιωθεί στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ενώ είναι 1η σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων.

Με πάνω από 20 χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, η BYD έχει εδραιωθεί στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ενώ είναι 1η σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων.

  • Τα νέα ηλεκτρικά Van της BYD φέρνει στη χώρα μας η Πέτρος Πετρόπουλος.
  • Ήδη από το 2008, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο όραμα της εταιρείας, έχοντας αποκτήσει σημαντικό μέρος του μετοχικού της πακέτου.
  • Η BYD κατασκευάζει και ελέγχει ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών των μπαταριών, τις ίδιες τις μπαταρίες, το λογισμικό, τους ηλεκτροκινητήρες καθώς κα
  • Με πάνω από 20 χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, η BYD έχει εδραιωθεί στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ενώ είναι 1η σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων.

BYD: Build Your Dreams στη νέα ηλεκτρική εποχή

31.462 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2023)

Η BYD είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός, που σε παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων το 2022, ξεπέρασε ακόμα και την Tesla, ενώ το 2022, η BYD κατέκτησε την 3η θέση στην παγκόσμια βιομηχανία σε χρηματιστηριακή αξία!

BYD: “Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή”

Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή” το όραμά της και η εταιρεία που ξεκίνησε με αντικείμενο την έρευνα στις μπαταρίες και έχει εξελιχθεί σε γιγάντια αυτοκινητοβιομηχανία, κατασκευαστή μπαταριών, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, προηγμένων ηλεκτρονικών έως & skyrail για τον αστικό ιστό, το υπηρετεί πιστά. Τώρα γίνεται ευρέως γνωστή και στην Ευρώπη, όπου όμως εδώ και σχεδόν μία δεκαετία κατέχει την 1η θέση σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων, ενώ τα επιβατικά της οχήματα βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογίας και του design. 

Ας δούμε ποια είναι η BYD, ποια τα milestones (σταθμοί εξέλιξης) της, ποιες οι καινοτομίες και οι τεχνολογίες με τις οποίες ανταγωνίζεται διεθνώς, καθώς BYD και Tesla έιναι οι δύο κορυφαίες εταιρείες ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως

Η BYD είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός που έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη προϊόντων που θα συμβάλλουν στη μείωση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, κατά ένα βαθμό Κελσίου.

Έδρα της BYD είναι η Σενζέν (Shenzhen), μία πόλη 13 εκατομ. κατοίκων, επονομαζόμενη και Silicon Valley της Κίνας, περίπου 30 χλμ. βόρεια του Χονγκ-Κονγκ. Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Build Your Dreams (Κάνε Πραγματικότητα τα Όνειρά σου).  Ήταν το όραμα των ιδρυτών της BYD, όταν ξεκίνησε, ως start-up εταιρεία καινοτομίας το 1995, με αρχικό προσωπικό 20 ατόμων και αντικείμενο την έρευνα στις τεχνολογίες μπαταριών.
 


Ήδη από το 2008, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο όραμα της εταιρείας, έχοντας αποκτήσει σημαντικό μέρος του μετοχικού της πακέτου.

Ήδη από το 2008, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο όραμα της εταιρείας, έχοντας αποκτήσει σημαντικό μέρος του μετοχικού της πακέτου.

Η ραγδαία εξέλιξή της στο χρόνο

Το 2003 η BYD μπαίνει στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας δύο χρόνια αργότερα το πρώτο της μοντέλο, ενώ το 2007 ολοκληρώθηκε το βιομηχανικό πάρκο στη Σενζέν, όπου βρίσκονται οι κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Μόλις ένα χρόνο μετά, παρουσιάζεται το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της εταιρείας ενώ το 2010 η BYD δημιουργεί κοινοπραξία με τη Daimler AG στη Σενζέν. Ήδη από το 2008, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο όραμα της εταιρείας, έχοντας αποκτήσει σημαντικό μέρος του μετοχικού της πακέτου.

Το 2014 η εταιρεία ανακοινώνει την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου στη Νότια Αμερική. Την ίδια χρονιά, η BYD είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία εξηλεκτρισμένων οχημάτων που προσκλήθηκε στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή!Το 2015 η εταιρεία ανακοινώνει τη στρατηγική «7+4», με στόχο να αντικαταστήσει όλα τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης με αμιγώς ηλεκτρικά. Έκτοτε, τα ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα οχήματα της BYD κατακτούν την πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Το 2016, η εταιρεία παρουσιάζει σύστημα υπέργειου ηλεκτρικού σιδηρόδρομου μονής τροχιάς (SkyRail) στο βιομηχανικό πάρκο της Σενζέν, σηματοδοτώντας την είσοδό της και στον συγκεκριμένο τομέα.

Το 2017  ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD στις Η.Π.Α.. Τον Μάρτιο του 2022, η BYD ανακοινώνει τη διακοπή παραγωγής αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα, εστιάζοντας πλέον αποκλειστικά σε plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά. Πρόσφατα, η BYD συμπεριλήφθηκε στη διεθνούς κύρους λίστα “Fortune Global 500 List”, με τις 500 σημαντικότερες εταιρείες του πλανήτη.
 

Μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την BYD στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας θεωρείται η τεχνολογία BLADE, που έχει αναπτύξει η εταιρεία για τις μπαταρίες ηλεκτροκίνησης. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες θεωρούνται οι κορυφαίες σε ασφάλεια, με εξαιρετικές επιδόσεις σε αυτονομία, αξιοπιστία και διάρκεια ζωής. Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως, πολλές ανταγωνιστικές εταιρείες δανείζονται τεχνολογία για την ηλεκτροκίνηση, ενώ η BYD κατασκευάζει και ελέγχει ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών των μπαταριών, τις ίδιες τις μπαταρίες, το λογισμικό, του ηλεκτροκινητήρες καθώς και τα microchips που χρειάζονται. 

Σημεία σταθμοί της εταιρείας ήταν η ίδρυση θυγατρικής (BYD Europe) στην Ολλανδία το 1998, το πρώτο βιομηχανικό της πάρκο το 2000, η συνεργασία με τις Motorola και Nokia λίγο μετά ενώ το 2002 η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ.

Σήμερα, η BYD  απασχολεί περίπου 290.000 εργαζόμενους, ανάμεσά τους 40.000 μηχανικοί σε 11 ερευνητικά κέντρα, σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους.
 

H ΒΥD στην Ευρώπη!

Στην Ευρώπη, με παρουσία άνω των 20 ετών, η BYD έχει σημαντική παρουσία στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ενώ είναι 1η σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων, με τη γκάμα των τελευταίων να καλύπτει οχήματα με εύρος μήκους από 6 έως 27 μέτρα.Η BYD Europe έχει έδρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με την εταιρεία να λειτουργεί εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία, ενώ παράλληλα έχει συνάψει συνεργασίες με πολλούς κατά τόπους κατασκευαστές. Σήμερα, τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 100 μεγαλουπόλεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, με τα νούμερα αυτά να εκτοξεύονται σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, υπολογίζεται ότι ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD.
 

Ξέρετε ότι… ;

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η γνωστή εισηγμένη ελληνική εταιρεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα μας. Εξουσιοδοτημένος Έμπορος και Επισκευαστής για τον Νομό Αττικής, είναι η PNT CARS – PANTOPIKOS.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε