Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Επί της Ιεράς Οδού (96 – 104) βρίσκεται η έδρα της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην Αθήνα.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επί της Ιεράς Οδού (96 – 104) βρίσκεται η έδρα της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην Αθήνα.

100 χρόνια Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

11.341 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2022)

Δείτε πώς μια μικρή εταιρεία που ξεκίνησε το 1922 στη Θεσσαλονίκη, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε έναν τεράστιο όμιλο εισηγμένο στο χρηματιστήριο, που διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπεύοντας στη χώρα μας μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των επαγγελματικών (και όχι μόνο) οχημάτων.

Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: Ηγέτης στην ελληνική αγορά επαγγελματικών!

  • Με 100ετή ιστορία – Εισηγμένη στο χρηματιστήριο
  • Εισαγωγέας των Scania & Isuzu (D-Max & βαρέα)
  • Έμφαση στα ηλεκτρικά (BYD & Maxus)
  • Πλήρες χαρτοφυλάκιο με δεκάδες κορυφαία brands
 
Η εταιρεία «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ», ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζει, διασκευάζει διανέμει και υποστηρίζει, μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως, αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά & βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, στους τομείς δραστηριότητάς της, ενώ είναι εισηγμένη και στο χρηματιστήριο.


Τα νέα ηλεκτρικά Van της BYD φέρνει στη χώρα μας η Πέτρος Πετρόπουλος.

Τα νέα ηλεκτρικά Van της BYD φέρνει στη χώρα μας η Πέτρος Πετρόπουλος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με σημαντικά κέρδη το 2021

Στη δύσκολη περσινή χρονιά, οι πωλήσεις του Ομίλου κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 42,6% και ανήλθαν σε 110,7 εκ. ευρώ από 77,6 εκ. ευρώ στις 30.9.2020. Το EBIDTA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 98% και ανήλθε σε 8,8 εκ. ευρώ από 4,5 εκ. ευρώ στις 30.9.2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 7,1 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 153%, έναντι 2,8 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 138% και ανήλθαν σε 4,7 εκ. έναντι 2,0 εκ. ευρώ στις 30.9.2020.
 
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά 43,3% στα 14,0 εκ. ευρώ από 24,7 εκ. ευρώ στις 31.12.2020 και ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά 93,3% και ανήλθε σε 0,9 εκ. ευρώ, από 13,7 εκ. ευρώ στις 31.12.2020. Τα μετρητά και ισοδύναμα αυξήθηκαν κατά 19% στα 13,1 εκ. ευρώ στις 30.9.2021 από 11,0 εκ. ευρώ στις 31.12.2020. Ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου (καθαρή θέση ως % του συνόλου του ενεργητικού χωρίς τα διαθέσιμα και ισοδύναμα) στις 30.9.2021 ήταν 62,4%.

Παγκόσμια brands στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα

Δίχως αμφιβολία, κορωνίδα του ομίλου αποτελεί η αντιπροσώπευση στη χώρα μας των οχημάτων της Scania, αλλά η εταιρεία δε σταματά εκεί καθώς διαθέτει τόσο τα φορτηγά όσο και τα λεωφορεία της Isuzu. Μία ακόμα μεγάλη εταιρεία που φέρνει στην Ελλάδα η Πέτρος Πετρόπουλος είναι η Kogel και τα περίφημα τρέιλερ που κατασκευάζει, όπως και τα παγκοσμίως γνωστά κιβώτια ταχυτήτων της Allison. Από κοντά και οι λύσεις της εταιρείας Getman που απευθύνονται στη βιομηχανία εξόρυξης.
 
Μια μεγάλη νεότερη συνεργασία της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος, είναι η εισαγωγή στη χώρα μας των ηλεκτρικών οχημάτων της κινέζικης εταιρείας BYD, η οποία ειδικά στον χώρο των ηλεκτρικών λεωφορείων έχει αναδειχθεί σε έναν παγκόσμιο ηγέτη. Όμως, η εν λόγω μάρκα -που κατασκευάζει επίσης μπαταρίες και επιβατικά οχήματα- διαθέτει πλέον στην Ελλάδα δύο ακόμα ενδιαφέροντα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, το vanette BYD ETP3 και το ελαφρύ φορτηγό 7,5 τόνων, BYD ETM6.

Isuzu D-Max & Maxus στα ελαφρά επαγγελματικά

Τα οχήματα της BYD, όμως, δεν είναι η μόνη ενασχόληση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση, καθώς εισάγει στη χώρα μας τα ηλεκτρικά van της Maxus, που αποτελεί μέλος του κινέζου κολοσσού SAIC. Διαθέσιμα λοιπόν, είναι το Μεσαίο Van eDeliver 3 και το Μεγάλο Van eDeliver 9, τα οποία εντυπωσιάζουν με τα χαρακτηριστικά τους, με το τελευταίο να προσφέρεται και ως πετρελαιοκίνητο (Deliver 9).
 
Το μεγάλο όνομα, όμως, στα LCV δεν είναι άλλο από αυτό του Isuzu D-Max, που αποτελεί ένα από τα πιο καταξιωμένα Pick-Up της παγκόσμιας αγοράς και το οποίο στην τελευταία του εκδοχή είναι συνολικά αναβαθμισμένο σε όρους απόδοσης, άνεσης και ασφάλειας, γεγονός που πιστοποιείται και από το πλήθος διακρίσεων και βραβείων που το συνοδεύουν, με σημαντικότερη όλων τα 5 αστέρια στα crash-test του Euro NCAP.
 
Επιπλέον, δε γίνεται να μην αναφέρουμε πως η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος είναι και ο εισαγωγέας στη χώρα μας των premium επιβατικών οχημάτων της θρυλικής μάρκας, Jaguar, όπως και των εκτός δρόμου εμβληματικών μοντέλων της αξεπέραστης Land Rover.

Μηχανήματα παντός τύπου

Από τον χώρο των αγροτικών μηχανημάτων, ο όμιλος αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τα προϊόντα τριών καταξιωμένων εταιρειών, των τρακτέρ των McCormick, Kubota και Landini. Στα βιομηχανικά μηχανήματα, στο χαρτοφυλάκιο της Πέτρος Πετρόπουλος το παρών δίνουν οι εταιρείες 2G και IR Ingersoll Rand. Σε ό,τι αφορά στα μηχανήματα κήπου και δάσους, αντιπροσωπεύονται οι μάρκες Oleo-Mac και Mitsubishi Heavy Industries. Επιπροσθέτως, η Επιχειρηματική Μονάδα PETROGEN της εταιρείας κατασκευάζει και διαθέτει αποκλειστικά Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη ισχύος 2 – 2200 KVA. Διαθέτει γεννήτριες με τους φημισμένους κινητήρες Perkins σε πολλά και διαφορετικά μοντέλα.
 
Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η παρουσία της εταιρείας στον χώρο της ναυτιλίας, καθώς διαθέτει στη χώρα μας κινητήρες και σκάφη από τις εξής μάρκες: Tohatsu, Spyder, Seadoo, Can-am, Bombard, Evinrude, Zodiac, Zodiac Milpro, Scania, Briggs & Stratton, Lombardini Marine, Perkins Marine Power, Perkins Powerpart και Isuzu Marine.
 
Λιπαντικά – Μπαταρίες – Ελαστικά
 
Στην πραγματικά ατελείωτη λίστα εταιρειών που συνθέτουν το χαρτοφυλάκιο της Πέτρος Πετρόπουλος, περιλαμβάνονται δύο brands λιπαντικών, οι Shell Lubricants και Rocol. Σε ό,τι αφορά στην αγορά μπαταριών, ο όμιλος διαθέτει στη χώρα μας τα προϊόντα των Hankook, Exide Technologies, Tudor και Discover. Αναφορικά με τα ελαστικά, τέλος, συναντάμε τις εταιρείες Cooper Tires, Avon Tyres και Triangle.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε