Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Daimler Truck, PACCAR & Accelera θα συνεργαστούν για τη μείωση των ρύπων!

2.754 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2024)
Daimler Truck, PACCAR & Accelera θα συνεργαστούν για τη μείωση των ρύπων!

-Κυψέλες μπαταρίας θα παράγονται στις ΗΠΑ από τις δυο επιχειρήσεις
-Eταιρεία τεχνολογίας για καθαρή ενέργεια, η Accelera, θα είναι το 3ο μέλος της κοινοπραξίας
-Από το 2027 ξεκινά η λειτουργία της νέας εταιρείας

Κυψέλες μπαταρίας θα παράγονται στις ΗΠΑ από τις δυο επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο της τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών ρύπων για τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, οι PACCAR και Daimler Truck αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία κυψελών μπαταριών, καθώς και τον εφοδιασμό τους, στα εδάφη των ΗΠΑ.
Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία, η οποία θα προωθήσει την τεχνολογία και την παραγωγή διαφοροποιημένων κυψελών μπαταριών λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού (LFP) που προορίζονται για πελάτες επαγγελματικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική.
 

Eταιρεία τεχνολογίας για καθαρή ενέργεια, η Accelera, θα είναι το 3ο μέλος της κοινοπραξίας

Εκτός από τις Daimler Truck και PACCAR, στην κοινοπραξία συμμετέχει και η εταιρεία τεχνολογίας για καθαρή ενέργεια, Accelera by Cummins, με το ποσοστό μεταξύ των τριών εταίρων να ανέρχεται στο 30 % για τον καθένα. Ένας τέταρτος «παίκτης» με μικρότερο ποσοστό όμως (10 %) είναι η EVE Energy, μια επιχείρηση με εμπειρία στον σχεδιασμό και την κατασκευή κυψελών μπαταρίας LFP για τη βιομηχανία οχημάτων.
Η νέα εταιρεία ονομάζεται Amplify Cell Technologies και θα έχει ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Kel Kearns, έναν άνθρωπο με μακροχρόνια πορεία και διακρίσεις στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας.  
Ο διευθύνων σύμβουλος της PACCAR, Preston Feight, δήλωσε πως: «Η Amplify Cell Technologies θα δώσει τη δυνατότητα στην PACCAR να προσφέρει στους πελάτες της οικονομικά αποδοτικές ηλεκτρικές κινητήριες μονάδες μπαταρίας υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες και στις ανάγκες βιωσιμότητας».
Αντίστοιχα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler Truck North America, John OΆLeary, τόνισε ότι: «Αυτή η συνεργασία αποτελεί βασικό κομμάτι του παζλ της στρατηγικής μας για την εκβιομηχάνιση των μπαταριών, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση των πελατών μας στη σωστή τεχνολογία κυψελών μπαταριών στο σωστό κόστος και στον σωστό χρόνο».
Τέλος, η διευθύνουσα σύμβουλος της Cummins, Jennifer Rumsey, επισήμανε πως: «Οι ενεργειακές λύσεις της Cummins βρίσκονται στην καρδιά της οικονομίας και έχουμε την ευθύνη να απαλλαγούμε από τις ανθρακούχες εκπομπές με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ποικίλες ανάγκες των πελατών μας, καθώς πλοηγούνται στην ενεργειακή μετάβαση. Η Amplify Cell Technologies θα επιτρέψει στην Accelera by Cummins και στους συνεργάτες μας να παρέχουν λύσεις που εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες μας και τον πλανήτη».
΅Απαντες οι εταίροι δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Από το 2027 ξεκινά η λειτουργία της νέας εταιρείας

Η Amplify Cell Technologies θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή ενός εργοστασίου 21 GWh στην κομητεία Marshall της πολιτείας του Mississippi, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης όσο θα αυξάνεται η ζήτηση.
Το εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας στην αμερικανική βιομηχανία και στοχεύει στην έναρξη της παραγωγικής του λειτουργίας το 2027.