Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με δυνατότητα υποστήριξης έως και 30 καθήμενων επιβατών, το 12μετρο ηλεκτροκίνητο Solaris Urbino βραβεύτηκε ως το «International Bus of the Year 2017».

Διάκριση για το Solaris Urbino

3.128 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2016)

Το ηλεκτροκίνητο Solaris Urbino απέσπασε τον φετινό τίτλο του «International Bus of the Year» για το 2017, μια μεγάλη διάκριση για την πολωνική εταιρεία αλλά και τον κλάδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ο τίτλος του Κορυφαίου Αστικού Λεωφορείου για το έτος 2017 είναι μια σημαντική βράβευση που πρώτη φορά απονέμεται σε εκπρόσωπο της Solaris ενώ την ίδια στιγμή, είναι και η πρώτη φορά που ένα ηλεκτροκίνητο όχημα της εν λόγω κατηγορίας αποσπά το πολυπόθητο αυτό βραβείο.

Ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη του International Bus of the Year 2017 διεξήχθη στις Βρυξέλλες από τις 30 Μαΐου – 3 Ιουνίου με τη συμμετοχή προτάσεων από τις εταιρείες Ebusco, Irizar, Van Hool, Solaris και Mercedes-Benz.

Σε αντίθεση με τις πρώτες τέσσερις που παρουσίασαν αμιγώς ηλεκτροκίνητους εκπροσώπους, η πρόταση της Mercedes-Benz αφορούσε ένα αστικό λεωφορείο με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG).

H πρόταση της Solaris, το 12μετρο αστικό Urbino 12 Electric εφοδιάζονταν με μια συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 240 kWh με δυνατότητα φόρτισης τόσο μέσω παντογράφου κατά τη διάρκεια της διαδρομής όσο και μέσω φορτιστή στην αφετηρία των δρομολογίων του. Παράλληλα, μέσω ενός νέου τύπου φορητού συστήματος φόρτισης με απόδοση 80 kW, η αυτονομία του εκπροσώπου της Solaris στα ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία είναι πρακτικά απεριόριστη!

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα μέλη της κριτικής επιτροπής από 20 χώρες της ΕΕ είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν τόσο μετρήσιμες παραμέτρους όπως π.χ. η επιτάχυνση, η ελάχιστη απόσταση ακινητοποίησης, οι κραδασμοί, τα επίπεδα θορύβου κ.ο.κ., όσο και δεδομένα που άπτονται υποκειμενικής κριτικής δεδομένου ότι είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν με όλα τα οχήματα τόσο ως οδηγοί όσο και ως επιβάτες σε αυτά.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Solaris Bus & Coach S.A., δρ Andeas Strecker, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Πίσω στο 2006, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Solaris, Krzysztof Olszewski, είναι αναφέρει πως το… diesel πέθανε, ζήτω η ηλεκτροκίνηση! Σήμερα αποδεικνύουμε πως τα προφητικά του λόγια έγιναν πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας, έχουμε καταφέρει να αναρριχηθούμε στις κορυφαίες θέσεις της πανευρωπαϊκής αγοράς αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα καθώς παράγουμε ηλεκτροκίνητα τρόλεϊ από το 2001 και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία από 2011 αντίστοιχα».

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως η απονομή του βραβείου «International Bus of the Year» για το 2017 στους υπευθύνους της Solaris, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της φετινής IAA 2016 του Ανοβέρου, μέσα στον Σεπτέμβριο.