Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το δρομολόγιο «PostAuto» διέρχεται από μια εκ των πιο απαιτητικών, δύσκολών και απαράμιλλα όμορφων διαδρομών στον κόσμο!

Διασχίζοντας τις Aλπεις με λεωφορείο (+vid)

4.890 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2019)

Ανακαλύψτε στο video που σας παρουσιάζουμε τον πιο… ευτυχή οδηγό λεωφορείου του κόσμου, ο οποίος δύο φορές την εβδομάδα διασχίζει τις ¶λπεις σε μια από τις πιο φαντασμαγορικές διαδρομές του κόσμου!

Ο Ελβετός οδηγός λεωφορείου Walter Burch σίγουρα δεν περίμενε να είναι τόσο τυχερός όταν συνταξιοδοτήθηκε πριν από μια πενταετία καθώς, λίγο αργότερα του προτάθηκε μια από τις καλύτερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, δύο φορές την εβδομάδα αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει το στο δρομολόγιο «PostAuto», που δεν είναι άλλο από μια διαδρομή της ελβετικής εταιρείας PostBus, που διασχίζει την οροσειρά των ¶λπεων, σε υψόμετρο έως και 3.000μ., από το Val Mustair (Ελβετία) έως την περιοχή Valtellina (Ιταλία).
Η αφετηρία βρίσκεται σε ένα εκ των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, το μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών του Αγ. Ιωάννη στο Mustair που κατασκευάστηκε πριν από 1.200 χρόνια για να ακολουθήσει την διάσημη διαδρομή «Stelvio» κατασκευάστηκε το 1825, πραγματοποιώντας μια ανάβαση 1.871μ. που αποτελείται από 85 συνολικά, ιδιαίτερα «κλειστές» στροφές, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε την φαντασμαγορική θέα σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Η αφετηρία της διαδρομής στο Mustair βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, το Stelvio βρίσκεται στα 2.750μ. ενώ, το τέρμα της διαδρομής στο Tirano μετά από 80 χλμ. βρίσκεται στα –μόλις- 400μ. Παράλληλα, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, οι θερμοκρασίες κυμαίνεται από τους +30 έως τους -30 βαθμούς Κελσίου!
Η διάσημη αυτή διαδρομή είναι φυσικά ιδιαίτερα απαιτητική και ακόμη και διάσημοι οδηγοί αγώνων, όπως π.χ. ο Sterling Moss έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα σε αυτήν.
Ωστόσο, ο κ. Burch, δηλώνει ως ένας από τους πιο τυχερούς οδηγούς λεωφορείου του κόσμου, παρά το γεγονός ότι καλείται να κινηθεί με ένα λεωφορείο μήκους 11μ., πλάτους 2,55μ. και ύψους 2,3μ., σε μια διαδρομή όπου δεν επιτρέπονται οχήματα μήκους άνω των 10μ. Συγκεκριμένα δηλώνει πως: «… Πλέον αισθάνομαι σαν ένας… πραγματικός οδηγός!»
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο video που σας παρουσιάζουμε…