Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η Πράγα γίνεται η πρώτη πόλη που δέχεται στους δρόμους της το ηλεκτρικό Skoda E` City, το οποίο θα διανύει ετησίως περί τα 60.000 χλμ., δίχως να εκπέμπει ρύπους.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Πράγα γίνεται η πρώτη πόλη που δέχεται στους δρόμους της το ηλεκτρικό Skoda E` City, το οποίο θα διανύει ετησίως περί τα 60.000 χλμ., δίχως να εκπέμπει ρύπους.

E` City: Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Skoda

4.013 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2022)

Έπιασε δουλειά στους δρόμους της Πράγας το E` City, το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της Skoda, το οποίο έχει μήκος 12 μέτρων και μεταφέρει 69 επιβάτες, φορτίζοντας τις μπαταρίες του τόσο μέσω παντογράφου όσο και μέσω βύσματος σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Η Skoda κάνει μπάσιμο και στα ηλεκτρικά λεωφορεία!


  Το 12μετρο, χαμηλής εισόδου Skoda E` City έχει μικτό βάρος 19 τόνων και μπορεί να μεταφέρει 69 επιβάτες.

  Το 12μετρο, χαμηλής εισόδου Skoda E` City έχει μικτό βάρος 19 τόνων και μπορεί να μεταφέρει 69 επιβάτες.

  Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
  Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 • Έπιασε δουλειά το 12μετρο Skoda E` City στην Πράγα
 • Φόρτιση μέσω βύσματος και παντογράφου
 • Ταχεία φόρτιση σε 15-30 λεπτά για 100+ χλμ. αυτονομίας
 • Με ηλεκτροκινητήρα 160 kW & μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW
 
Το πρώτο Skoda E` City που κατασκεύασε η εταιρεία μέλος του ομίλου Skoda Transportation Group, Skoda Electric, που ειδικεύεται στην παραγωγή τρένων, συρμών μετρό, τρόλεϊ και τραμ χαμηλού δαπέδου. 

Το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο ξεκίνησε να μεταφέρει επιβάτες στις γραμμές 154, 213 και 124 της Πράγας, η οποία είναι η πρώτη πόλη που έχει στους δρόμους της το τσέχικο ηλεκτρικό λεωφορείο, το οποίο έχει στενούς βαθμούς συγγένειας με αυτό της Temsa, η οποία έχει εξαγοραστεί από την εταιρεία.
 
Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών «DPP», έχει παραγγείλει συνολικά 14 μονάδες του 12μετρου ηλεκτρικού λεωφορείου της Skoda, σε ένα συμβόλαιο ύψους 8,5 εκ. ευρώ. Το κάθε Skoda E` City θα διανύει ετησίως περί τα 60.000 χλμ. και όλα μαζί από κοινού θα εξοικονομήσουν 252.000 λίτρα πετρελαίου, απαλλάσσοντας το περιβάλλον από 714 τόνους CO2.
 

Τα χαρακτηριστικά του Skoda E` City

Σημειώνεται, πως το χαμηλής εισόδου Skoda E` City έχει μήκος 12.095 χλστ., με το πλάτος και το ύψος του να ορίζονται στα 2,55 και 3,3 μέτρα. Το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 5.805 χλστ. και το μεικτό του βάρος αγγίζει τους 19 τόνους. Διαθέτει 3 διπλές πόρτες και το ύψος επιβίβασης είναι στα 32 εκ. Η συνολική του χωρητικότητα είναι 69 επιβάτες, από τους οποίους τουλάχιστον οι 28 είναι καθήμενοι.

Το λεωφορείο της Skoda εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 kW (215 hp), με τη μέγιστη ισχύ της ταχείας φόρτισης να φτάνει έως και τα 150 kW. Αξίζει να αναφερθεί πως το E` City διαθέτει ένα διπλό σύστημα φόρτισης των μπαταριών του, κάτι που σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της ημέρας συνδέεται εν κινήσει (τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα) μέσω παντογράφου με τις εναέριες γραμμές ηλεκτροδότησης που χρησιμοποιούν τα τραμ και τρόλεϊ της πόλης. Μάλιστα, οι παντογράφοι διαθέτουν κάμερες προκειμένου να ελέγχεται η σωστή σύνδεσή τους με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 
Επιπλέον, στους τερματικούς σταθμούς η DPP έχει τοποθετήσει σταθμούς φόρτισης, στους οποίους το ηλεκτρικό λεωφορείο συνδέεται για 15-30 λεπτά μέσω του σχετικού βύσματος, προκειμένου να αποκτήσει αυτονομία κίνησης άνω των 100 χλμ. καθόλη τη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Φυσικά, προσφέρεται και η δυνατότητα πλήρους ολονύκτιας φόρτισης των μπαταριών στις σχετικές υποδομές των ντεπό της εταιρείας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε