Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Χαμηλότερο κατά 40% κόστος συντήρησης και συνολικά μικρότερο λειτουργικό κόστος, υπόσχεται η επαγγελματική έκδοση "Pro" του νέου, ηλεκτρικού Ford F-150 Lightning.

Η βασική έκδοση του ηλεκτρικού F-150 εμφανίζει ωφέλιμο φορτίο έως και 907 κιλών και μέγιστη ελκτική ικανότητα με φρένα της τάξης των 2.268 κιλών.

Όταν το F-150 Lightning Pro φέρει τις μεγάλες μπαταρίες και το σύστημα Max Trailer Tow, η ικανότητα έλξης ανεβαίνει στα 4.536 κιλά.

Το F-150 Lightning Pro θα λανσαριστεί στη διπλοκάμπινη, πενταθέσια, SuperCrew έκδοση.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, τα καθίσματα φέρουν επενδύσεις βινυλίου για ευκολότερο καθάρισμα.

Ένα ψηφιακό περιβάλλον συνθέτουν οι δύο οθόνες των 12 ιντσών, μία του συστήματος infotainment SYNC 4 και μία στον πίνακα οργάνων.

Κάτω από την καρότσα μήκους 1.676 χλστ., υπάρχει μια ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων.

Στη θέση που κανονικά θα βρισκόταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, πλέον φιλοξενείται ένας χώρος αποσκευών, στον οποίο μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα όγκου 400 λίτρων και βάρους 181 κιλών.

Το σύστημα «Ford Intelligent Backup Power», μετατρέπει το όχημα σε πηγή ισχύος για το σπίτι, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ρεύματος ισχύος 9,6 kW στο δίκτυο, ώστε να διατηρούνται τα φώτα αναμμένα κατά τη διάρκεια μιας διακοπής.

Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 150 kW, σε 10 λεπτά αποκτάται αυτονομία έως και 87 χλμ, ενώ η φόρτιση από το 15% στο 80% διαρκεί περίπου 41 λεπτά.

Το ατσάλινο σασί έχει ενισχυθεί για να αντέχει το αυξημένο βάρος από τις μπαταρίες, η τοποθέτηση των οποίων χαμηλά έχει βελτιώσει το «ζύγισμα» του οχήματος, προς όφελος των οδικών του χαρακτηριστικών.

Ντεμπούτο στο νέο επαγγελματικό της Ford κάνει ακόμα και το «Pro Trailer Hitch Assist», που ελέγχει αυτόματα το τιμόνι, το γκάζι και τα φρένα, για να διευκολύνει τη ρυμούλκηση.

Έκδοση «Pro» του νέου Ford F-150 Lightning (+vid)

2.636 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Για αυτούς που βλέπουν το ολοκαίνουργιο F-150 Lightning ως ένα ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό εργαλείο, η Ford δημιούργησε την έκδοση «Pro» που υπόσχεται χαμηλότερο κατά 40% κόστος συντήρησης και συνολικά μικρότερο λειτουργικό κόστος.

Στην Αμερική δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να κατέχεις ένα Pick-Up, για αυτό και το Ford F-150 είναι το απόλυτο best-seller της αγοράς επί 44 συναπτά έτη! Ωστόσο, η «μπλε οβάλ» εταιρεία λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου, πλήρως ηλεκτρικού F-150 Lightning, μας συστήνει και με την έκδοσή του που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το «Pro» του ονόματός της.
 
Το F-150 Lightning Pro θα λανσαριστεί στη διπλοκάμπινη, πενταθέσια, SuperCrew έκδοση. Στο εσωτερικό της καμπίνας, τα καθίσματα φέρουν επενδύσεις βινυλίου για ευκολότερο καθάρισμα, ενώ highlight αποτελεί το στάνταρ σύστημα infotainment νέας γενιάς, το SYNC 4 με την LCD οθόνη αφής των 12 ιντσών, που συνδυάζεται με τη δεύτερη 12άρα οθόνη του πίνακα οργάνων. Στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων εντάσσεται και το πακέτο επικουρικών συστημάτων του οδηγού, Ford Co-Pilot360 2.0. Σημαντικό είναι επίσης για τους επαγγελματίες, πως κάτω από την καρότσα μήκους 1.676 χλστ., υπάρχει μια ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων.
 
Τα χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων
Συγκεκριμένα, το νέο F-150 Lightning Pro θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη άνοιξη, σε τιμές που θα εκκινούν (προ φόρων) από τα 39.974 δολάρια (32.603 ευρώ) για την έκδοση με τις μικρές μπαταρίες που εξασφαλίζουν αυτονομία 370 χλμ. Υπενθυμίζεται, πως στην εν λόγω έκδοση, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 426 ίππους ισχύος και 1.051 Nm ροπής, ενώ το ηλεκτρικό Pick-Up φέρει τον ενσωματωμένο φορτιστή Ford Mobile Charger των 32 αμπέρ. Η βασική έκδοση του ηλεκτρικού F-150 εμφανίζει ωφέλιμο φορτίο έως και 907 κιλών και μέγιστη ελκτική ικανότητα με φρένα της τάξης των 2.268 κιλών, μια τιμή που μπορεί να αυξηθεί μέχρι και τα 3.491 κιλά στην περίπτωση που το Pick-Up της Ford εξοπλιστεί με το προαιρετικό πακέτο Max Trailer Tow.
 
Σε ό,τι αφορά στο F-150 Lightning Pro με τις μπαταρίες που του εξασφαλίζουν αυτονομία 483 χλμ., αυτό κοστίζει 10.000 δολάρια επιπλέον και τιμάται στα 49.974 δολάρια (40.790 ευρώ). Υπενθυμίζεται, πως η 4x4 πλήρως ηλεκτρική γραμμή κίνησης έχει ισχύ 563 ίππων και ότι τα επίπεδα ροπής παραμένουν αμετάβλητα. Εξοπλίζεται με το διπλό σύστημα φόρτισης Ford Charge Station Pro των 80 αμπέρ, που επιτρέπει την ολονύκτια φόρτιση σε εναλλασσόμενο ρεύμα. Όταν το όχημα φέρει το σύστημα Max Trailer Tow, η ικανότητα έλξης ανεβαίνει στα 4.536 κιλά.
 
Σημειώνεται, πως σε έναν φορτιστή Ford Mobile Charger των 32 αμπέρ, οι μικρές μπαταρίες φορτίζουν από το 15% στο 100%, μέσα σε 14 ώρες, ενώ οι μεγάλες χρειάζονται 19 ώρες. Οι χρόνοι πέφτουν αντίστοιχα στις 10 και 13 ώρες όταν το F-150 Lightning Pro συνδεθεί σε φορτιστή Ford Connected Charge Station των 48 αμπέρ, ενώ στην περίπτωση του Ford Charge Station Pro των 80 αμπέρ, οι χρόνοι διαμορφώνονται στις 10 και 8 ώρες, αντίστοιχα. Τέλος, οι μπαταρίες πάνε από το 15% στο 80% πληρότητας σε έναν DC ταχυφορτιστή των 150 kW, σε 44 λεπτά οι μικρές και σε 41 λεπτά οι μεγάλες.
 
Από τη σκοπιά του επαγγελματία
Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα επαγγελματικό εργαλείο, η κρισιμότερη ίσως παράμετρος είναι το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, το γνωστό και ως TCO. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι άνθρωποι της Ford υπόσχονται πως το F-150 Lightning Pro θα εμφανίζει για μια περίοδο 8 χρόνων και 160.000 και πλέον χιλιομέτρων, χαμηλότερο κατά 40% κόστος συντήρησης, σε σύγκριση πάντα με τις συμβατικές του εκδόσεις, ενώ περαιτέρω εξοικονόμηση προκύπτει από τη χαμηλότερη τιμή της κιλοβατώρας σε σχέση με την αντίστοιχη της βενζίνης ή του πετρελαίου.
 
Επιπλέον, οι πελάτες της Ford θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο νέο ψηφιακό εργαλείο σχεδιασμού στόλων, μέσω του οποίου μπορεί να εκτιμηθεί η πιθανή εξοικονόμηση κόστους αγοράς και λειτουργίας, καθώς υπολογίζεται μια σειρά παραγόντων, όπως το κόστος αγοράς και μίσθωσης, τα ομοσπονδιακά και περιφερειακά φορολογικά κίνητρα και τα περιφερειακά κόστη καυσίμων και ενέργειας.
 
Μεγάλη ευκολία προσδίδει και το σύστημα τηλεματικής Ford EV Telematics, καθώς τα δεδομένα μεταδίδονται στο «cloud» και οι διαχειριστές στόλου μπορούν να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους από απόσταση. Σημειώνεται, πως το αυτοκίνητο φέρει ένα μόντεμ 4G LTE που καθιστά δυνατή μια σειρά υπηρεσιών απρόσκοπτης συνδεσιμότητας, βοηθώντας τους στόλους να βελτιστοποιήσουν την απόδοση και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος.
 
Δεδομένα ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, όπως η κατανάλωση κιλοβατώρας, η ταχύτητα φόρτισης, η υπολειπόμενη αυτονομία και άλλα, είναι διαθέσιμα για καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, τα Ford Telematics και EV Telematics προσφέρουν καθοδήγηση του οδηγού, εκ των προτέρων ενεργοποίηση του κλιματισμού από απόσταση και ειδοποιήσεις σοβαρών συμβάντων, προκειμένου οι διαχειριστές να γνωρίζουν άμεσα πότε τα οχήματά τους εμπλέκονται σε ατυχήματα όπου ενεργοποιήθηκε ο αερόσακος.
 
Σας αφήνουμε με το παρακάτω βίντεο της Ford για το F-150 Lightning Pro: