Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Προηγμένη συνδεσιμότητα για τα επαγγελματικά οχήματα της Ford.

Η νέα εφαρμογή Ford Telematics Drive βοηθάει τόσο τους οδηγούς όσο και τους διαχειριστές στόλων.

Η βελτίωση της παραγωγικότητας και της ασφάλειας των οδηγών, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους διαχειριστές στόλων.

Οι οδηγοί λαμβάνουν καθοδήγηση και συμβουλές σε πραγματικό χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο, μέσω του συστήματος infotainment, SYNC 4.

Οι Ford Telematics & Data Services είναι συνδρομητικές υπηρεσίες με μηνιαία χρέωση. Το FordPass Connect, η εφαρμογή Ford Pass App. και η υπηρεσία Ford Pass Connect Service είναι απαραίτητα για έλεγχο λειτουργιών από απόσταση.

Μέσω νέων λειτουργιών διαχείρισης στόλων, η Ford φιλοδοξεί να απλουστεύσει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Νέες υπηρεσίες τηλεματικής από τη Ford

2.336 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2020)

Νέα εργαλεία διαχείρισης «συνδεδεμένων» οχημάτων που αυξάνουν την παραγωγικότητα και ασφάλεια λανσάρει η Ford, στοχεύοντας παράλληλα και στην εύκολη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Η Ford, με αφορμή την παρουσίαση του ηλεκτρικού E-Transit- επεκτείνει τη γκάμα εργαλείων διαχείρισης στόλων, ώστε να παρέχει δεδομένα ηλεκτρικών οχημάτων και αναφορές για τη διαδικασία φόρτισης. Επιπλέον, παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν στην ασφάλεια των οχημάτων, αυξάνοντας συγχρόνως την αποδοτικότητα των οδηγών. Στόχος της εταιρείας, είναι η συνολική βελτίωση της παραγωγικότητας των πελατών της.
Αναλυτικότερα, η Ford λανσάρει μια νέα λειτουργία για την καθοδήγηση και την παροχή συμβουλών προς τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο μέσω του συστήματος infotainment, SYNC 4. Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή ένας οδηγός υπερβαίνει ένα όριο ταχύτητας, επιταχύνει γρήγορα, φρενάρει απότομα, αφήνει έναν βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα να λειτουργεί ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο ή δεν δένει τη ζώνη ασφαλείας, τότε λαμβάνει ένα ηχητικό μήνυμα που τον προτρέπει να διορθώσει τη συμπεριφορά του.
Επιπρόσθετα, η Ford Telematics θα επιτρέπει στους πελάτες να ασφαλίζουν με σιγουριά και να παρακολουθούν από απόσταση τα οχήματά του μετά από ώρες. Νέες ειδοποιήσεις θα ενημερώνουν τους διαχειριστές στόλων εάν ένα όχημα έχει κλαπεί, αν χρησιμοποιείται χωρίς έγκριση, αν ρυμουλκείται ή ακόμα και αν έχει πάθει ζημιά ενώ είναι σταθμευμένο. Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, το σύστημα εντοπισμού του GPS επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές να βλέπουν την τοποθεσία του οχήματός τους ακόμα και με σβηστό τον κινητήρα.
Η Ford προσφέρει επίσης ενσωματωμένο Driver ID, για να μπορούν οι διαχειριστές εύκολα να συσχετίζουν συγκεκριμένους οδηγούς με οχήματα. Επιτρέποντας στους οδηγούς να εισάγουν ένα συγκεκριμένο κωδικό οδηγού στην οθόνη του SYNC, οι διαχειριστές στόλων λαμβάνουν μια ακριβή καταγραφή για το ποιος οδηγός χρησιμοποιεί ποιο όχημα. Συσχετίζοντας έναν οδηγό με ένα συγκεκριμένο όχημα, οι διαχειριστές μπορούν να αναλύουν δείκτες και στατιστικά απόδοσης που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη καθοδήγηση και κατά επέκταση την παραγωγικότητα κάθε οδηγού.
Όλες οι παραπάνω λειτουργίες βασίζονται σε υπάρχουσες υπηρεσίες της Ford Telematics, που περιλαμβάνουν υπηρεσίες εντοπισμού μέσω GPS και geofencing (γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και περιορισμών σε περιοχές), ειδοποιήσεις κατάστασης οχήματος, δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου και ενέργειας, και άλλα. Οι διαχειριστές στόλων μπορούν επίσης τώρα να βλέπουν και να παρακολουθούν βασικά δεδομένα από οχήματα που δεν είναι Ford, απευθείας μέσω της Ford Telematics, γεγονός που τους βοηθά να μεγιστοποιούν τον λειτουργικό χρόνο, να προγραμματίζουν ένα σέρβις και να παρέχουν βελτιωμένη καθοδήγηση χωρίς τη χρήση πολλαπλών λύσεων λογισμικού.
Επιπλέον, η νέα εφαρμογή υποστήριξης Ford Telematics Drive μπορεί να βελτιώσει χρονοβόρα καθήκοντα για οδηγούς και διαχειριστές στόλων. Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς να αναφέρουν ποια οχήματα οδηγούν, να ψηφιοποιούν καθημερινά τους ελέγχους οχημάτων, καθώς και να αναφέρουν ζημιές ή μηχανικά προβλήματα απευθείας στο σύστημα Ford Telematics του διαχειριστή του στόλου.
Πέραν αυτών των νέων υπηρεσιών τηλεματικής, η Ford Commercial Solutions προσφέρει την Ford Data Services, που προωθεί εργοστασιακά δεδομένα οχημάτων μέσω εξειδικευμένου λογισμικού ή άλλων εξουσιοδοτημένων παρόχων υπηρεσιών τηλεματικής χωρίς να χρειάζονται πρόσθετες συσκευές τρίτων. Σημειώνεται, πως η Ford Commercial Solutions υποστηρίζει τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων να βελτιώνουν τη λειτουργική τους απόδοση, προσφέροντας εργοστασιακά δεδομένα συνδεδεμένων οχημάτων και πληροφορίες πιστοποιημένες από τους μηχανικούς της Ford. Όταν ενεργοποιείται το μόντεμ FordPass Connect – που τώρα ενσωματώνεται ως βασικός εξοπλισμός στην πλειοψηφία των νέων επαγγελματικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη – αυτές οι συνδεδεμένες λύσεις ξεκλειδώνουν τις διαθέσιμες συνδρομές σε λογισμικό που βοηθά στη διαχείριση των στόλων.

Νέες εξατομικευμένες υπηρεσίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η Ford βοηθά τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και τις επιχειρήσεις, να πραγματοποιήσουν μία εύκολη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας νέα και καινοτόμα εργαλεία. Με αυτά, οι διαχειριστές στόλων μπορούν να παρακολουθούν την απόδοση κάθε οχήματος, να διαχειρίζονται τη χρήση ενέργειας, αλλά και να συλλέγουν σημαντικές πληροφορίες για τις επιδόσεις τους. Χρησιμοποιώντας δεδομένα για ηλεκτρικά οχήματα, όπως η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (σε kWh), η ταχύτητα φόρτισης και η αυτονομία, οι διαχειριστές μπορούν να κατανοούν καλύτερα πώς λειτουργούν τα οχήματά τους σε πραγματικό χρόνο ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν στη βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους και χρόνου.
Τα νέα εργαλεία περιλαμβάνουν επίσης λειτουργία pre-conditioning. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές στόλων θα μπορούν από απόσταση να ρυθμίζουν την θερμοκρασία στην καμπίνα, όσο το E-Transit είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, ώστε να μην επηρεάζονται τα αποθέματα ενέργειας της μπαταρίας. Οι διαχειριστές θα ειδοποιούνται εάν ένα όχημα δεν είναι συνδεδεμένο όταν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, ενώ άλλα εργαλεία θα τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται από απόσταση συναλλαγές για δημόσια φόρτιση και να λαμβάνουν αναφορές για την πληρωμή των εργαζομένων οι οποίο φορτίζουν το όχημα στο σπίτι τους.