Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Solaris 12 Electric, είναι μια ακόμη ηλεκτροκίνητη πρόταση της πολωνικής εταιρείας για τον κλάδο των αστικών λεωφορείων.

Solaris: Νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες

Το 2016 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την πολωνική Solaris καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 έτη από την έναρξη παραγωγής του εργοστασίου της στη πόλη Bolechono (κοντά στο Poznan). Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών δεκαετιών, περισσότερα από 12.000 οχήματα έχουν παραδοθεί σε 29 διαφορετικές χώρες.
Με βάση τα παραπάνω, η Solaris δεν θα μπορούσε παρά να… γιορτάσει με ακόμη περισσότερες νέες πρεμιέρες, την παρουσία της σε μια από τις σημαντικές εκθέσεις του κλάδου τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Το νέο ηλεκτροκίνητο Solaris 12 Electric
Η νέα γενιά των αστικών λεωφορείων της Solaris παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ΙΑΑ 2014 (Ανόβερο) σε εκδόσεις με μήκος 12μ. και 18μ. Ωστόσο, στη φετινή Busworld, η Solaris φρόντισε να εμπλουτίσει την γκάμα της με νέα, ιδιαίτερα σημαντικά μοντέλα. Το νέο Solaris Urbino 12 Electric είναι ένα αστικό λεωφορείο με μηδενικούς ρύπους που διακρίνεται για το στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο του, το ευρύχωρο εσωτερικό και την αξιοπιστία του. Οι ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 125 kW, είναι τοποθετημένοι στους άξονες προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη χωροταξική διαρρύθμιση στο εσωτερικό για την μεταφορά όσο το δυνατόν, περισσότερων επιβατών, αλλά και η διατήρηση του απόβαρου σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, οι μπαταρίες του είναι συνολικής χωρητικότητας 240 kWh και είναι χωρισμένες σε συστοιχίες των 40 kWh έκαστη. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως τα 160 kWh είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος του οχήματος ενώ οι υπόλοιπες μπαταρίες εδράζονται στην οροφή του οχήματος, πάνω από τον εμπρόσθιο άξονα.
Επιπρόσθετα, το νέο Solaris 12 Electric εφοδιάζεται με ένα ειδικό σύστημα γρήγορης φόρτισης με φορτίο 450 kW, γεγονός που συνεπάγεται τη δυνατότητα φόρτισης του σε ελάχιστο χρόνο, ακόμη και κατά μήκος της διαδρομής. 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ