Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εντυπωσιακή αναβίωση του VW T2 Bulli από τουβλάκια LEGO έχει μήκος 5,0μ., μέγιστο ύψος 3,0μ. περίπου και ζυγίζει 700+ κιλά.

Ως βάση για το πρωτότυπο όχημα χρησιμοποιήθηκε το θρυλικό T2 Bulli που παράχθηκε από το 1967 – 1971 ενώ…

… οι μοντελιστές δεν παρέλειψαν να κατασκευάσουν ακόμη και την αναδιπλούμενη οροφή της Westfalia που έφερε το αρχικό όχημα.

Φυσικά, το εν λόγω μοντέλο φέρει ένα πλήρως διαμορφωμένο εσωτερικό, εξ ολοκλήρου από τουβλάκια LEGO…

… όπου συναντάμε στοιχεία όπως εστία γκαζιού, διάφανα παράθυρα χωρίς να παραβλέπουμε τις οδοντόβουρτσες, το ραδιόφωνο κ.ο.κ.

Εντυπωσιακές λεπτομέρειες από την κατασκευή του Bulli με τουβλάκια LEGO…

… ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως χρειάστηκαν τελικά 700.000 κομμάτια.

Ενα VW T2 «Bulli» από LEGO!

3.209 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2019)

Το VW T2 Bulli της δεκαετίας του 1970 θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα πιο θρυλικά οχήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και η αναπαραγωγή του από τουβλάκια LEGO είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον εγχείρημα!

Στο πλαίσιο της έκθεσης για τον τουρισμό «f.r.e.e.» που Μονάχου που διοργανώνεται από στις 20 – 24 Φεβρουαρίου, οι Rene Hoffmeister και Pascal Lenhard, δύο από τους δώδεκα… πιστοποιημένους μοντελιστές από τη LEGO σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα από τα πιο τα πιο θρυλικά αυτοκινούμενα τροχόσπιτα όλων των εποχών.
Ο λόγος για το VW T2 Bulli, ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε από το 1967 – 1971 και αποτέλεσε (έως και σήμερα) αντικείμενο… πόθου για τους απανταχού θιασώτες αυτού του τρόπου διακοπών, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε την στενή σύνδεση του με παγκόσμια κινήματα όπως αυτό των Hippies.
Αν και το εγχείρημα αποδείχθηκε τελικά ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου ότι οι δύο μοντελιστές αναγκάστηκαν να προσχεδιάσουν το εν λόγω πρωτότυπο σε τρισδιάστατο –ψηφιακό- περιβάλλον και να δαπανήσουν εκατοντάδες ώρες για την κατασκευή του, τελικά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει απόλυτα.
Με συνολικό μήκος λίγο πάνω από τα 5,0μ., πλάτος 1,9μ., ύψος 2μ. (περίπου 3μ. με την αναδίπλωση της ειδικής οροφής) και βάρος άνω των 700 κιλών, το T2 Bulli χρειάστηκε 400.000 τουβλάκια της LEGO για να κατασκευαστεί.
Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εν λόγω μοντέλου, που φυσικά αποτέλεσαν και σημαντικό πρόβλημα κατά την κατασκευή του, αξίζει να αναφέρουμε την πλευρική συρόμενη πόρτα, τον πλήρως «εξοπλισμένο» εσωτερικό διάκοσμο, τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (από διαφανή τουβλάκια LEGO) κ.ο.κ.