Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Αυτά είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στα καύσιμα. Πώς σας φαίνονται;

Αυτά είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στα καύσιμα. Πώς σας φαίνονται;

Έως 27 λεπτά/λίτρο η έκπτωση στα καύσιμα

9.791 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2022)

Το ποσό για την επιδότηση στα καύσιμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με τα μέτρα αντιμετώπισης των αυξήσεων στις τιμές να έχουν διάρκεια τριών μηνών και να επιφέρουν συνολικό κέρδος έως και σχεδόν 50 ευρώ για τους καταναλωτές.

Αυτή είναι η επιδότηση στα καύσιμα!

  • Διάρκεια 3 μηνών τα μέτρα
  • 60 λίτρα/μήνα (22 λεπτά/λίτρο)
  • Στα 0,27 λεπτά η επιδότηση στα νησιά
  • 0,15 λεπτά η επιδότηση στο diesel
 
Το νέο πακέτο στήριξης σε καταναλωτές και επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η επιδότηση στα καύσιμα θα είναι για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ θα αφορά σε συνολικά 60 λίτρα ανά μήνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι εκπτώσεις σε βενζίνη

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, η επιδότηση καυσίμων αφορά φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα ως 30.000 ευρώ και η διάρκεια της θα είναι για 3 μήνες. Συνολικά, αφορά 3 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα που έχουν ένα αυτοκίνητο και δηλώνουν το πιο πάνω οικογενειακό εισόδημα.
 
Η επιδότηση για την βενζίνη θα αφορά 60 λίτρα μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο, άρα το ποσό της επιδότησης αγγίζει τα 39,6 ευρώ για το εν λόγω διάστημα των 3 μηνών. Το όριο μπήκε στα 60 λίτρα γιατί όπως εκτιμά το Υπουργείο, η μέση κατανάλωση ανά φορολογούμενο στη χώρα μας εκτιμάται στα 54 λίτρα καυσίμου τον μήνα. Για πολίτες, ωστόσο, με κύρια κατοικία σε νησί η επιδότηση ανέρχεται σε 27 λεπτά το λίτρο, που ανεβάζει το ποσό της επιδότησης στα 48,6 ευρώ.

Το πετέλαιο, οι ιδιοκτήτες ταξί και οι αγρότες

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης, το όφελος στην τελική τιμή ανέρχεται στα 15 λεπτά του ευρώ το λίτρο τον Απρίλιο. Αρα το συνολικό όφελος φτάνει στα 27 ευρώ για τους καταναλωτές. Τέλος, ανακοινώθηκε ενίσχυση 200 ευρώ στους ιδιοκτήτες ταξί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στα καύσιμα, ενώ όσον αφορά στους αγρότες, μηδενίζεται ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το diesel.

Συνέχεια του άρθρου >>>