Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Σημαντική οικονομία χρήσης σε σχέση με τα diesel μοντέλα, επιτυγχάνουν αυτά που κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σημαντική οικονομία χρήσης σε σχέση με τα diesel μοντέλα, επιτυγχάνουν αυτά που κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Φυσικό αέριο ή Πετρέλαιο; Τι με συμφέρει;

4.750 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2022)

Όσο η τιμή του πετρελαίου κίνησης αυξάνει και τα πρατήρια φυσικού αερίου πληθαίνουν, το δίλλημα ανάμεσα στα δύο καύσιμα ταλανίζει όλο και περισσότερους επαγγελματίες (και όχι μόνο) οδηγούς. Τελικά ποιο είναι το οικονομικό όφελος της αεριοκίνησης σε σχέση με το diesel και πού θα βρω να γεμίζω το όχημά μου με CNG;

Στα μισά λεφτά το κόστος κίνησης με CNG σε σχέση με το Diesel!


    Αρκετές είναι οι επιλογές σε εργοστασιακών προδιαγραφών επαγγελματικά οχήματα που λειτουργούν με CNG.

    Αρκετές είναι οι επιλογές σε εργοστασιακών προδιαγραφών επαγγελματικά οχήματα που λειτουργούν με CNG.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  • 23 πρατήρια CNG σήμερα – Περισσότερα εντός του έτους
  • Στο 1/5 η απόσβεση του κόστους αγοράς/μετατροπής στο CNG
  • Χαμηλότεροι ρύποι – Λιγότεροι περιορισμοί κίνησης
  • Μειονέκτημα η απώλεια φορτίου (σε όγκο & βάρος)
 
Η κρίση της τελευταίας και πλέον δεκαετίας στην Ελλάδα έχει θέσει την οικονομική μετακίνηση πρωταρχικό στόχο κάθε αγοραστή. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για επαγγελματίες που δεν αντιμετωπίζουν τα οχήματά τους ως μέσα απόδρασης και αναψυχής, αλλά ως εργαλεία δουλειάς τα οποία οφείλουν να ικανοποιούν όλες τους τις ανάγκες, διατηρώντας παράλληλα το κόστος της επιχείρησής τους όσο γίνεται πιο χαμηλά.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και κερδίζει έδαφος και το φυσικό αέριο. Ο λόγος είναι προφανής και ξεκάθαρος: Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και πολύ χαμηλοί ρύποι, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο όταν ένα όχημα πρόκειται να εισέλθει σε ζώνες (όπως ο αθηναϊκός πράσινος δακτύλιος) όπου ισχύουν περιορισμοί βάσει εκπομπών ρύπων.
 

CNG: Τα μισά λεφτά και λιγότεροι ρύποι

Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Με τις σημερινές τιμές των καυσίμων τι οικονομία προκύπτει; Ένα κιλό φυσικού αερίου (το φυσικό αέριο τιμολογείται ανά κιλό και όχι λίτρο) ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,30 λίτρα πετρελαίου κίνησης. Αν λοιπόν δεχθούμε πως -για παράδειγμα- για κάθε 1.000 χιλιόμετρα που διανύουμε θα χρειαστούμε 66 λτ. πετρελαίου, η αντιστοιχία σε φυσικό αέριο είναι τα 43 κιλά.

Με βάση τις μέσες τιμές καυσίμων-σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2022- το πετρέλαιο κίνησης τιμάται στα 1,582 ευρώ/λίτρο και το φυσικό αέριο στα 1,285 ευρώ/κιλό. Κάνοντας τις μαθηματικές πράξεις, προκύπτει πως το όχημα που κινείται με φυσικό αέριο θα χρειαστεί σχεδόν τα μισά λεφτά για να διανύσει 1.000 χλμ., σε σχέση πάντα με το πετρελαιοκίνητο.
Συγκεκριμένα, το κόστος καυσίμου είναι το εξής:
  • Πετρέλαιο κίνησης: 104 ευρώ
  • Φυσικό αέριο: 55 ευρώ
Συνέχεια του άρθρου >>>