Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα τεχνολογία «Ford EcoGuide» θα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 12% μέσω της προληπτικής οδήγησης από μέρος του οδηγού.

Γλιτώστε καύσιμο με το Ford EcoGuide (+vid)

2.046 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2019)

Χάρη στην νέα τεχνολογία «EcoGuide», η Ford προσφέρει στους επαγγελματίες οδηγούς τη δυνατότητα να βελτιώσουν σημαντικά το οδηγικό τους στυλ με γνώμονα την εξοικονομήση καυσίμου.

Οι επαγγελματίες οδηγοί –και όχι μόνο- γνωρίζουν πως ένας από τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους για να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου ενός οχήματος είναι να… σηκώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πόδι από το πεντάλ του γκαζιού.
Σε αυτήν ακριβώς την παράμετρο εστιάζει η νέα τεχνολογία «Ford EcoGuide» που ουσιαστικά επιτρέπει στους οδηγούς να γνωρίζουν επακριβώς –και εκ των προτέρων- πότε να επιβραδύνουν το όχημα τους και ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξουν μια νέα σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, βασισμένη σε δεδομένα και καταστάσεις που είναι ακόμη και εκτός του οπτικού πεδίου του οδηγού όπως π.χ. πριν φτάσουν σε μια διασταύρωση, προτού εισέλθουν σε ζώνη με περιοριστικά μέτρα ως προς τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης του οχήματος, σε οδικά τμήματα με έντονη κλίση (ανωφέρεια, κατωφέρεια) κ.ο.κ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις μελέτες της Ford, η υιοθέτηση ενός τέτοιου στυλ προληπτικής οδήγησης, είναι σε θέση να επιφέρει μείωση της μέσης κατανάλωσης ενός ελαφρού επαγγελματικού της οχήματος, ως και κατά 12%!
Η τεχνολογία «EcoGuide» βασίζεται στο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης που η Ford θα προσφέρει τόσο στη νέα γενιά του Transit όσο και σε όλα τα μετέπειτα ελαφρά της επαγγελματικά οχήματα , προκειμένου να προβλέψει όλες τις καταστάσεις όπου ο οδηγός θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου του οχήματος του, προτού ακόμη αυτές καταστούν αντιληπτές από αυτόν.
Παράλληλα, αναλύει συνεχώς το οδηγικό στυλ του εκάστοτε οδηγού και μέσω του πίνακα οργάνων, του προτείνει τις κατάλληλες ενέργειες για την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, σύμφωνα πάντα και με τα όσα συμβαίνουν στην διαδρομή που ακολουθεί (τοπογραφία, κυκλοφοριακός φόρτος κ.ά).
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η τεχνολογία «Ford EcoGuide» θα λανσαριστεί στη νέα γενιά του Transit καθώς και στα νέα Transit Custom και Tourneo Custom, από τα μέσα του 2019.
Περισσότερα για το νέο σύστημα "Ford EcoGuide" μπορείτε να δείτε στο video που σας παρουσιάζουμε...