Αλεξανδρούπολη-Πειραιάς: Πλάνο για δωρεάν ακτοπλοϊκή μεταφορά φορτηγών
«Φορτίζω Παντού»: Παράταση στις αιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους!
Μέχρι το 2028 ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού πράσινου υδρογόνου!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν τον αριθμό των ελέγχων επιβολής της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή τους, καθώς τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των οδηγών που υπερβαίνουν το όριο έχει επιστρέψει σε προ επίπεδα πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Τουλάχιστον 4000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Η ETSC υποστηρίζει ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι είναι αρκετά κρίσιμοι για την αποτελεσματική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ. Ωστόσο, τα δεδομένα που αναλύθηκαν από το ETSC δείχνουν ότι ο αριθμός των ελέγχων μειώθηκε σημαντικά σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Από την άλλη, το ποσοστό των οδηγών που βρέθηκε να είναι πάνω από το όριο έχει επανέλθει στο προ-πανδημικό επίπεδο σε πολλές χώρες.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »
Την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των κατά κεφαλήν ελέγχων οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ μειώθηκε σε δέκα χώρες και αυξήθηκε σε μόλις έξι. Ανησυχητικό είναι ότι δεκατέσσερις χώρες που παρακολουθούνται από το ETSC δεν συλλέγουν καν εθνικά δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ελέγχων αλκοτέστ που διενεργούνται, συμπεριλαμβανομένων των Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελβετία, Τσεχία, Γερμανία, Δανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Λετονία, Μάλτα, Ολλανδία, Σλοβακία και Σερβία.
Εκτός από την αύξηση και την παρακολούθηση του αριθμού των ελέγχων οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, το ETSC αναφέρει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι δοκιμές μπορούν πάντα να πραγματοποιούνται τυχαία και χωρίς την απαίτηση ότι η αστυνομία υποπτεύεται πρώτα ότι έχει συμβεί οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο οργανισμός εκστρατείας για την οδική ασφάλεια καλεί επίσης όλες τις χώρες να ακολουθήσουν το μοντέλο της Νορβηγίας, εκεί όπου τα λεγόμενα «αποδεικτικά» αλκοτέστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία στο δρόμο.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - pro.autotriti.gr