Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου eCanter

Η FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου eCanter

Η FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου eCanter

  • Η FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου eCanter
  • Η FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου eCanter
  • Η FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου eCanter

Η FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου eCanter

12.058 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2023)

Το επόμενης γενιάς eCanter της FUSO έρχεται πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό και με μεγαλύτερη εμβέλεια, έχοντας μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών με ουδέτερες εκπομπές CO2.

Το FUSO eCanter μπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι» των ηλεκτρικών μεταφορών

Μετά την ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο IAA Transportation στο Ανόβερο τον Σεπτέμβριο του 2022, η θυγατρική της Daimler Truck FUSO γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του πλήρως ηλεκτρικού ελαφρού φορτηγού της στην Ευρώπη. Η εκδήλωση στο εργοστάσιο παραγωγής της Mitsubishi FUSO Europe ("MFTE") στο Tramagal της Πορτογαλίας, συγκέντρωσε εκπροσώπους εταιρειών και προσκεκλημένους της πολιτικής και των επιχειρήσεων για να γιορτάσουν το πρώτο eCanter της επόμενης γενιάς ευρωπαϊκής παραγωγής που τρέχει από τη γραμμή συναρμολόγησης.
 

The Next Generation eCanter: Πρωτοπόρος στο δρόμο για βιώσιμες μεταφορές

Από την κυκλοφορία του eCanter το 2017, η FUSO θεωρείται πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά φορτηγά και εργάζεται με συνέπεια για την εφαρμογή λύσεων βιώσιμων μεταφορών. Υπάρχουν πλέον πάνω από 550 FUSO eCanter σε λειτουργία πελατών στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού ελαφρού φορτηγού ξεκίνησε ήδη το πρώτο τρίμηνο στο αδελφό εργοστάσιο στο Kawasaki της Ιαπωνίας. Η Kawasaki παραδίδει το FUSO Next Generation eCanter στην Ιαπωνία καθώς και σε όλες τις άλλες μη ευρωπαϊκές αγορές παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του FUSO Next Generation eCanter θα ξεκινήσουν αρχικά σε 17 αγορές (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ελλάδα και Πολωνία).
 

Περισσότερες παραλλαγές για μεγαλύτερη ευελιξία

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών ακόμη καλύτερα, η FUSO έχει κάνει αρκετές προσαρμογές στο eCanter επόμενης γενιάς. Ενώ το προηγούμενο ηλεκτρικό φορτηγό ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο ως 7,49 τόνων με μεταξόνιο 3.400 χιλιοστών, οι πελάτες έχουν πλέον την επιλογή έξι μεταξονίων μεταξύ 2.500 και 4.750 χιλιοστών και επιτρεπόμενο μικτό βάρος οχήματος από 4,25 έως 8,55 τόνους. Η χωρητικότητα φορτίου του πλαισίου είναι έως 5 τόνους. Το επόμενης γενιάς eCanter τροφοδοτείται είτε από έναν ηλεκτροκινητήρα 110 kW (παραλλαγές με μεικτό βάρος οχήματος 4,25 και 6 τόνους) είτε 129 kW (παραλλαγές με μεικτό βάρος οχήματος 7,49 και 8,55 τόνους) με βελτιστοποιημένη γραμμή μετάδοσης κίνησης και 430 Nm ροπής, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 89 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).
 

3 διαφορετικά πακέτα μπαταριών με αυτονομία έως και 200 χλμ.

Ανάλογα με το μεταξόνιο, διατίθενται τρία διαφορετικά πακέτα μπαταριών: S, M και L. Οι μπαταρίες χρησιμοποιούν τεχνολογία κυψελών φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Αυτά χαρακτηρίζονται κυρίως από μεγάλη διάρκεια ζωής και περισσότερη αξιοποιήσιμη ενέργεια. Το πακέτο μπαταριών στην έκδοση S έχει ονομαστική χωρητικότητα 41 kWh και επιτρέπει αυτονομία έως και 70 χιλιομέτρων. Στην έκδοση M, η ονομαστική χωρητικότητα είναι 83 kWh και η αυτονομία είναι έως και 140 χιλιόμετρα. Η παραλλαγή L, ως το πιο ισχυρό πακέτο, προσφέρει ονομαστική χωρητικότητα 124 kWh και αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα. Αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από την απόσταση που διανύεται συνήθως ανά ημέρα σε ελαφριά κυκλοφορία διανομής. Η ανάκτηση μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο την εμβέλεια, γεγονός που ελαχιστοποιεί ταυτόχρονα τα διαλείμματα φόρτισης. Μέχρι τώρα, το eCanter είχε μόνο επιλογή μπαταρίας με ονομαστική χωρητικότητα 81 kWh και αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα.

Η μονάδα φόρτισης υποστηρίζει τόσο εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) όσο και συνεχές ρεύμα (DC). Η γρήγορη φόρτιση DC από το 20 έως το 80 τοις εκατό της χωρητικότητας είναι δυνατή σε περίπου 24 (S), 26 (M) και 39 λεπτά (L), ανάλογα με τη μπαταρία. Η φόρτιση AC (11 και 22 kW) διαρκεί περίπου τέσσερις έως έξι ώρες, ανάλογα με τη μπαταρία.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε