Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών το οποίο αφορά την ασφάλεια αλλά και την οικονομία καυσίμου πραγματοποιεί η Scania.

Η Scania διδάσκει ασφάλεια & οικονομία (+vid)

3.011 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2018)

Ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών το οποίο αφορά την ασφάλεια αλλά και την οικονομία καυσίμου πραγματοποιεί η Scania.

Το πρόγραμμα αυτό που βασίζεται σε μία εφαρμογή που είναι περασμένη σε ένα τάμπλετ   απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς αστικών διανομών και όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της φίρμας πρωταρχικός του ρόλος είναι η αύξηση της ασφάλειας αλλά και η εξοικονόμηση καυσίμου για τους επαγγελματίες οδηγούς που κινούνται εντός πόλης.
 
Όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που προβάλλεται παρακάτω, ένας εκπαιδευτής μέσω ενός τάμπλετ ελέγχει τις κινήσεις και τον τρόπο οδήγησης του εκπαιδευόμενου οδηγού και μέσω των παρατηρήσεών του πετυχαίνει την ασφαλέστερη και οικονομικότερη κίνηση του φορτηγού, ενημερώνοντας το επαγγελματία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φρενάρει αλλά και για τη σωστή χρήση των καθρεφτών.
 
Ωστόσο όπως εξηγεί ο εκπαιδευτής των οδηγών Tommy Durlind, το βασικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας οδηγός (και όχι μόνο θα προσθέταμε εμείς) είναι η πρόβλεψη, καθώς η κίνηση στους δρόμους δεν σταματάει ποτέ και οι χρήστες διαφορών ειδών (άλλα ΙΧ, ποδηλάτες, πεζοί κ.α) μπορούν να δυσκολέψουν τη ζωή του. Επιπλέον προβλέποντας τον σωστό τρόπο φρεναρίσματος πετυχαίνεται μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό κυρίως για τους οδηγούς που συναντούν συχνά φανάρια, όπως συμβαίνει σε αυτούς που κινούνται εντός πόλης.