Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τη σουηδική εταιρεία Trelleborg Wheel Systems Holding AB (TWS) που ειδικεύεται στα ελαστικά για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα , ανακοίνωσε πως εξαγοράζει η Yokohama Rubber, της οποίας τα ελαστικ
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τη σουηδική εταιρεία Trelleborg Wheel Systems Holding AB (TWS) που ειδικεύεται στα ελαστικά για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα , ανακοίνωσε πως εξαγοράζει η Yokohama Rubber, της οποίας τα ελαστικά εισάγει και διανέμει στην ελληνική αγορά από το 1957 η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ.

Η Yokohama στα ελαστικά για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα

10.008 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2022)

Την εταιρεία Wheel Systems της Trelleborg AB -που ειδικεύεται στα ελαστικά για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα- ανακοίνωσε πως θα εξαγοράσει η γνωστή βιομηχανία ελαστικών Yokohama.

Το «μπάσιμο» της Yokohama στα επαγγελματικά ελαστικά!

  • Εξαγορά της εταιρείας Wheel Systems από τη σουηδική Trelleborg AB
  • Ειδική στα ελαστικά εκτός δρόμου για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα
  • Με 14 εργοστάσια παραγωγής σε 9 χώρες
  • Ολοκλήρωση της συμφωνίας αργότερα φέτος
 
Η Yokohama Rubber Co., Ltd. -της οποίας τα ελαστικά εισάγει και διανέμει στην ελληνική αγορά από το 1957 η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ- ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία αγοράς μετοχών με τη σουηδική Trelleborg AB για την εξαγορά όλων των υφιστάμενων μετοχών της Trelleborg Wheel Systems Holding AB (TWS), μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση ελαστικών εκτός δρόμου (OHT) για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα.
 
Η αξία της συναλλαγής είναι 2,1 εκ. ευρώ με την εξαγορά να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών που απαιτούνται από τη νομοθεσία τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και άλλων χωρών περί ανταγωνισμού. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης Yokohama Transformation 2023 για τα οικονομικά έτη 2021–2023.


Η TWS διαθέτει 14 εργοστάσια παραγωγής σε εννέα χώρες, ενώ παρέχει υπηρεσίες μετά την πώληση για ελαστικά βιομηχανικής χρήσης σε 82 τοποθεσίες και σε 21 χώρες.

Η TWS διαθέτει 14 εργοστάσια παραγωγής σε εννέα χώρες, ενώ παρέχει υπηρεσίες μετά την πώληση για ελαστικά βιομηχανικής χρήσης σε 82 τοποθεσίες και σε 21 χώρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σκοπός της εξαγοράς

Η εξαγορά της TWS θα συμβάλει στην επέκταση της δραστηριότητας OHT (ελαστικών εκτός δρόμου) της Yokohama Rubber, την οποία το παραπάνω πλάνο έχει τοποθετήσει ως μελλοντική κινητήρια δύναμη για τον κλάδο ελαστικών επαγγελματικής χρήσης της εταιρείας. Η αναλογία των ελαστικών καταναλωτών προς τα επαγγελματικά ελαστικά στη σημερινή παγκόσμια αγορά ελαστικών είναι 1:1, αλλά οι πωλήσεις ελαστικών της Yokohama Rubber είναι περισσότερο σταθμισμένες προς τα καταναλωτικά ελαστικά, με αναλογία 2:1 έναντι των επαγγελματικών ελαστικών.

Δυο λόγια για την TWS

Από τα ελαστικά που κατασκευάζονται και πωλούνται από την TWS, τα γεωργικά ελαστικά αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% και τα βιομηχανικά ελαστικά περίπου το 20%, με το υπόλοιπο να είναι ελαστικά για κατασκευαστικά μηχανήματα και μοτοσικλέτες. Παρέχει υπηρεσίες μετά την πώληση για ελαστικά βιομηχανικής χρήσης σε 82 τοποθεσίες και σε 21 χώρες.
 
Η TWS διαθέτει 14 εργοστάσια παραγωγής σε εννέα χώρες : 7 στην Ευρώπη (Ιταλία, Λετονία, Σερβία, Σλοβενία και 3 στην Τσεχία), 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1 στη Βραζιλία και 4 στην Ασία (2 στην Κίνα και 2 στην Σρι Λάνκα). Περίπου το 70% των πωλήσεών της είναι στην Ευρώπη. Η TWS προωθεί επίσης ενεργά δραστηριότητες ESG (Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης), συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού υψηλών στόχων για τη στροφή της στις ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Τα επόμενα πέντε χρόνια σχεδιάζει να αυξήσει τις αναλογίες βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της, κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η TWS αναπτύσσει ένα σύστημα τηλεχειρισμού για την παρακολούθηση της πίεσης και της θερμοκρασίας του αέρα των ελαστικών. Η Yokohama Rubber έχει αναπτύξει ένα παρόμοιο σύστημα και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν μια πιο βολική και αποτελεσματική υπηρεσία απομακρυσμένης παρακολούθησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »