Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα εποχή των Mercedes-Benz eVans είναι εδώ!

22.773 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2020)

Εστιάζοντας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Mercedes-Benz Ελλάς ανακοίνωσε πως ξεκινούν επίσημα οι πωλήσεις όλων των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών της οχημάτων (EQV, eVito Van & eSprinter Van).

Στο πλαίσιο της εξέλιξης και παροχής νέων λύσεων και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για την κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της, με βάση και τα όσα προβλέπονται στην εταιρική στρατηγική «eDrive@VANs», η Mercedes-Benz Ελλάς υιοθετεί μια νέα και ολοκληρωμένη προσέγγιση, βασισμένη σε πέντε κεντρικούς πυλώνες.
Το ολιστικό οικοσύστημα, οι εξειδικευμένες λύσεις ανά κλάδο, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι συνέργειες και ο διαμοιρασμός τεχνολογίας, αποτελούν τις βασικές παραμέτρους πάνω στις οποίες βασίζεται και θα εξελιχθεί περαιτέρω ο κλάδος των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις πρώτες προτάσεις μοντέλων να είναι άμεσα διαθέσιμες από τη Mercedes-Benz Ελλάς.
Σε πρώτη φάση τα μοντέλα «EQV» (ηλεκτροκίνητη έκδοση της V-Class), eVito Van και eSprinter Van ξεκινούν την εμπορική τους πορεία στην Ελλάδα, χωρίς να θέτουν τον παραμικρό συμβιβασμό σε ότι αφορά στην εργονομία, την ασφάλεια, την άνεση και την αποδοτικότητα, σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις. Σύντομα δε, αναμένεται να λανσαριστεί στη χώρα μας και το πολυθέσιο επιβατικό «eVito Tourer».
Με βάση τα όσα αποκαλύπτει η εταιρεία, παρά το σχετικά υψηλότερο κόστος κτήσης τους, τα νέα «eVans» που πλέον προσφέρει στην ελληνική αγορά, έχουν να επιδείξουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος χρήσης χωρίς να παραβλέπουμε τα Οφέλη που προκύπτουν από τα κρατικά κίνητρα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση που αναμένεται να έχουν τεθεί σε εφαρμογή σύντομα (π.χ. απουσία Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, επιδότηση μέρους της αρχικής τιμής αγοράς τους αλλά και φορολογικά οφέλη όπως οι υπεραποσβέσεις).
 
Πόσο θα κοστίζουν;
Σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο για τα ελαφρά επαγγελματικά της Mercedes-Benz, το κόστος αγοράς των νέων «eVans» της διαμορφώνεται ως εξής:
  • eVito Van Long (35kWh): από 53.500 ευρώ
  • eVito Van Extra Long (35kWh): από 54.400 ευρώ
  • eSprinter Van (35kWh): από 66.900 ευρώ
  • eSprinter Van (47kWh): από 75.210 ευρώ
  • EQV300 Long (90kWh): από 91.900 ευρώ