Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η «νύχτα-μέρα» για 958 χλμ. σε όλη την Ελλάδα με φωτισμό LED

Η «νύχτα-μέρα» για 958 χλμ. σε όλη την Ελλάδα με φωτισμό LED

4.934 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2023)

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» θα έλεγε κανείς για σχεδόν 1.000 χλμ. του ελληνικού οδικού δικτύου, όπου θα τοποθετηθεί «έξυπνος» φωτισμός τεχνολογίας LED και στις 13 Περιφέρειες, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συνολική εκτιμώμενη αξία 129.997.241 ευρώ.

13 περιφέρειες «ρίχνουν» φως σε 958 χλμ. του οδικού δικτύου

Δεκατρείς Περιφέρειες της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν «έξυπνο» φωτισμό σε 958 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου - το οποίο μέχρι και σήμερα παρέμενε σκοτεινό – μέσω της προμήθειας 31.938 αυτόνομων τηλεδιαχειριζόμενων ιστών φωτισμού τεχνολογίας LED. Η διακήρυξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφέρεται στις Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.
 

Όχι για αυτοκινητόδρομους αλλά στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο

Όπως ανακοινώνεται, κάθε περιφέρεια θα κληθεί να προτείνει συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου με όριο ταχύτητα μέχρι 60 χλμ./ώρα, τα οποία βρίσκονται εντός αρμοδιότητάς της και παρουσιάζεται έλλειψη ή ανεπάρκεια οδικού φωτισμού. Αναλόγως με την επικινδυνότητα θα ληφθεί η προτεραιότητα των περιφερειών. Με το πέρας του έργου, θα διασφαλιστεί η άνετη και ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών στα μέχρι πρότινος σκοτεινά τμήματα του οδικού δικτύου.
 

Οι σύγχρονες, «έξυπνες», αυτόνομες κολόνες LED φωτισμού με φωτοβολταϊκό

Μπαίνοντας σε λεπτομέρειες, κάθε αυτόνομος, «έξυπνος», τηλεδιαχειριζόμενος στύλος φωτισμού LED θα διαθέτει δικό του κατάλληλο φωτοβολταϊκό πάνελ και μπαταρία λιθίου ή νικελίου. Αυτή θα φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, τροφοδοτώντας τους LED λαμπτήρες κατά τις νυχτερινές ώρες. Επίσης, το σύστημα αυτονόμου φωτισμού θα διαθέτει και ένα έξυπνο ελεγκτή MPP ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει δυναμικά και σε πραγματικό χρόνο την ένταση του φωτισμού που παρέχεται από το φωτιστικό, ο οποίος θα επικοινωνεί μέσω sim κάρτας με το κεντρικό λογισμικό τηλεδιαχείρισης.
 

Σε 30 μήνες από τις υπογραφές η ολοκλήρωση του έργου

Η διάρκεια της συμφωνίας πλαισίου ορίζεται έως την εξάντληση του προϋπολογισμού της και κατά ανώτατο διάστημα τους 30 μήνες από την υπογραφή της, όπου θα περιλαμβάνεται η μελέτη εφαρμογής εντός 6 μηνών, η προμήθεια και εγκατάσταση εντός δεκατεσσάρων μηνών από την υπογραφή έκαστης εκτελεστικής σύμβασης και η διάρκεια της πιλοτικής και παραγωγικής λειτουργίας θα είναι 2 και 8 μήνες, αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε