Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η ομάδα De Rooy κατέκτησε το Rally Dakar με Goodyear OFFROAD ελαστικά

Η ομάδα De Rooy κατέκτησε το Rally Dakar με Goodyear OFFROAD ελαστικά

Η ομάδα De Rooy κατέκτησε το Rally Dakar με Goodyear OFFROAD ελαστικά

  • Η ομάδα De Rooy κατέκτησε το Rally Dakar με Goodyear OFFROAD ελαστικά
  • Η ομάδα De Rooy κατέκτησε το Rally Dakar με Goodyear OFFROAD ελαστικά
  • Η ομάδα De Rooy κατέκτησε το Rally Dakar με Goodyear OFFROAD ελαστικά

Η ομάδα De Rooy κατέκτησε το Rally Dakar με Goodyear OFFROAD ελαστικά

2.867 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2023)

Η φετινή χρονιά ήταν ακόμα μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις για την Goodyear στο Rally Dakar και στην κατηγορία των φορτηγών οχημάτων, μετά το 2022 όπου η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών τερμάτισε στις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου με διαφορετική ομάδα από ότι φέτος.

Η ομάδα De Rooy IVECO κυριάρχησε στο Rally Dakar 2023 με τα ελαστικά Goodyear

Η ομάδα De Rooy IVECO κυριάρχησε στους αγώνες του Rally Dakar 2023 με τα ελαστικά Goodyear, μετά από 16 απαιτητικές μέρες, γεμάτες δράση στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Μετά από 9.000 χιλιόμετρα μέσα από κάθε είδους αφιλόξενο τερέν (άμμος, πέτρες, λάσπη) εκ των οποίων τα 5.000 σε ειδικές διαδρομές, η Ολλανδική ομάδα τερμάτισε στην πρώτη, τρίτη και τέταρτη θέση με τρία από τα φορτηγά της IVECO. Η φετινή χρονιά ήταν ακόμα μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις για την Goodyear στο Rally Dakar και στην κατηγορία των φορτηγών οχημάτων, μετά το 2022 όπου η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών τερμάτισε στις τρείς πρώτες θέσεις του βάθρου με διαφορετική ομάδα από ότι φέτος.
 

Η ομάδα εμπιστεύθηκε την αξιοπιστία των Offroad ελαστικών της Goodyear

Ο Janus Van Kasteran τερμάτισε πρώτος, με πάνω από 1 ώρα και 14 λεπτά διαφορά από τον επόμενο αντίπαλό του, οδηγώντας το όχημα με αριθμό 502 της Boss Machinery Team de Rooy IVECO και έχοντας την υποστήριξη των Darek Rodewald και Marcel Snijders. Οι συμπαίκτες του, Martin και Mitchel Van Den Brink τερμάτισαν στην Τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η οδήγηση στις αντίξοες συνθήκες ενός από τους σκληρότερους αγώνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό προϋποθέτει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιλογή των ελαστικών του κάθε οχήματος. Έτσι, η ομάδα De Rooy εμπιστεύθηκε την αξιοπιστία των Offroad ελαστικών της Goodyear για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι μηχανικοί της Goodyear συνεργάστηκαν στενά με την Ολλανδική ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πριν το Rally Dakar, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα οχήματα θα ήταν κατάλληλα εξοπλισμένα για να ανταπεξέλθουν στις πλέον απαιτητικές οδηγικές συνθήκες.
 

Με ειδική σύνθεση κατάλληλη για Offroad οδήγηση

Η δοκιμή περιελάβανε μια προσομοιωμένη έκδοση του Dakar, χρησιμοποιώντας την έρημο Σαχάρα για την αναπαραγωγή τυπικών χαρακτηριστικών του τοπίου της Σαουδικής Αραβίας. Η δοκιμή χρησίμευσε για την αξιολόγηση των ελαστικών Goodyear Offroad, τα οποία διαθέτουν μια ειδική σύνθεση κατάλληλη για Offroad οδήγηση, βαθύ αντιολισθητικό πέλμα και ενισχυμένη αντοχή στα κοψίματα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για τις απρόβλεπτες συνθήκες του Rally Dakar.

Κατά την διάρκεια των δοκιμών στο Μαρόκο, η Goodyear αξιολόγησε και ένα νέο σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών. Αυτή η ενσωματωμένη τεχνολογία διαθέτει έναν αισθητήρα τοποθετημένο μέσα στο ελαστικό για να ειδοποιεί τον οδηγό για απότομες αλλαγές στην πίεση των ελαστικών μέσω μιας οθόνης που είναι τοποθετημένη στο ταμπλό του φορτηγού. Στο βραχώδες έδαφος και τις σκληρές επιφάνειες της ερήμου, η εκ των προτέρων προειδοποίηση σχετικά με τη θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικών μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στις ομάδες για να επιδιορθώσουν τη βλάβη.
 

«Μια ακόμα διάκριση στο Ντακάρ επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητά τους»

Ο Maciej Szymański, Διευθυντής Μάρκετινγκ Commercial Europe της Goodyear δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα De Rooy για τη νίκη σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαστε περήφανοι που τα ελαστικά μας, που ενσωματώνουν ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης της πίεσης και της θερμοκρασίας, ήταν ένας αξιόπιστος σύμμαχος στην προσπάθεια της De Rooy να επικρατήσει σε αυτό το θρυλικό ράλλυ. Τα ελαστικά Goodyear Offroad μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλους τους τύπους εδαφών ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες και σε αντίξοες συνθήκες, επομένως μια ακόμα διάκριση στο Ντακάρ επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητά τους».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε