Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η υπέρτατη δοκιμασία!

3.593 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2016)

Με μόλις το 62% των πληρωμάτων που συμμετείχαν να ολοκληρώνουν τελικά τον αγώνα, το Rally Dakar 2016 δικαιολόγησε για ακόμη μια φορά το πόσο… αδυσώπητος είναι ο κορυφαίος αυτός αγώνας.

Για μία ακόμη χρονιά, το Rally Dakar 2016 επιβεβαίωσε τη φήμη του πιο εξαντλητικού αγώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διανύσουν περίπου 9.000 χλμ. κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες σε ότι αφορά τους τύπους της διαδρομής αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι στις 7 Ιανουαρίου του φετινού αγώνα (στην 6η κατά σειρά αγωνιστική μέρα), με την είσοδο των αγωνιζόμενων στο έδαφος της Βολιβίας, κινήθηκαν σε υψόμετρο 4.600μ., το υψηλότερο που έχει συμπεριληφθεί σε αγώνα του Rally Dakar από το 1979, όταν και διοργανώθηκε για πρώτη φορά.

Τίμημα βαρύ όσο και η ιστορία του αγώνα
Η ιστορία του εν λόγω αγώνα ξεκινά το 1979 όταν οι διοργανωτές αποφάσισαν να υλοποιήσουν έναν αγώνα αντοχής για τα οχήματα και τα πληρώματα από το Παρίσι έως την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ, διαμέσου της ερήμου Σαχάρας.
Ωστόσο, από το 2009, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταφέρουν τις δραστηριότητες του αγώνα στην Λατ. Αμερική για λόγους ασφαλείας.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων –περίπου- δεκαετιών που διοργανώνεται το Rally Dakar, έχουν καταγραφεί συνολικά 64 θάνατοι εκ των οποίων οι 23 ήταν αγωνιζόμενοι. Φέτος, ένας ακόμη θεατής σκοτώθηκε κατά την 7η ημέρα του αγώνα όταν παρασύρθηκε από ένα αγωνιζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό τον γάλλο Lionel Baud. Ήταν η έκτη απώλεια ζωής στο φημισμένο ράλι από το 2009 όταν και μεταφέρθηκε στην Νότιο Αμερική.