Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Ηλεκτρικά Επαγγελματικά: Δε μένουν – Δε χαλάνε, με full οικονομία πάνε!

Ηλεκτρικά Επαγγελματικά: Δε μένουν – Δε χαλάνε, με full οικονομία πάνε!

34.399 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2023)

Τελικά τα ηλεκτρικά - παρά τις διεθνείς «δυσκολίες» - κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά επαγγελματικών, εφόσον δεν είναι σαν… «τοστιέρες», «δε μένουν στον δρόμο», δε δείχνουν να «χαλάνε» οι μπαταρίες τους και άλλα πολλά που τους καταλόγιζαν οι αρνητές τους. Πάμε να δούμε 3 από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά επαγγελματικά «εργαλεία» στην κατηγορία των ελαφριών φορτηγών (LCV).

Τα ηλεκτρικά ήρθαν για να μείνουν

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά, η έλευσή τους στην αγορά έχει κάνει μεγάλο «κρότο», διχοτομώντας το κοινό σε υπέρμαχους και πολέμιους της ηλεκτροκίνησης. Οι μεν δηλώνουν πως το ρεύμα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, οι δε αρνούνται πως τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι η νέα ανερχόμενη τάση. Εκτός όμως από αυτό, τους προσάπτουν αρκετά αρνητικά (που πολλά από αυτά δεν ισχύουν) χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη άποψη από την κατοχή και τη χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος.
 

Γιατί ηλεκτρικό & επαγγελματικό;

Σε αντίθεση με αυτή τη νοοτροπία, οι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρικών χαρακτηρίζουν την οδήγηση αλλά και τη συμβίωση μαζί τους ως άνετη, «καθαρή»  και χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις. Το μεγάλο «αγκάθι» της χαμηλής αυτονομίας πλέον ανήκει στο παρελθόν, με τους κατασκευαστές να έχουν κάνει τεράστια πρόοδο στον τομέα των μπαταριών, ενώ δείχνουν να μην επαναπαύονται και συνεχώς να αυξάνουν την αυτονομία τους. Ειδικά το αστικό περιβάλλον, αποτελεί το «γήπεδό» τους καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια, εκεί που οι θερμικοί κινητήρες είναι αρκετά ενεργοβόροι.

Στα θετικά της μπαταρίας αξίζει να προσθέσετε και το ελάχιστο κόστος χρήσης, εφόσον η  συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνει μόνο την περιοδική αλλαγή των περιφερειακών αναλώσιμων. Δεν είναι και λίγο, ειδικά για τον επαγγελματικό στόλο μιας εταιρείας που θα μειώσει με αυτόν τον τρόπο το «Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO)», κάνοντας παράλληλα γρήγορη απόσβεση της αγοράς. Στην «ηλεκτρική» μετάβαση του στόλου, μπορούν να βοηθήσουν και οι λύσεις κορυφαίων υπηρεσιών leasing κατεβάζοντας ακόμα πιο χαμηλά το κόστος. Τώρα, αν οι εταιρείες αυτές διαθέτουν και δικό τους χώρο στάθμευσης και φόρτωσης, τότε άμεσα απογειώνουν την θετική συμβολή τους και στα… αποτελέσματα!
 

Τα ηλεκτρικά βαν – ελβετικοί σουγιάδες στα χέρια επαγγελματιών

Στην αγορά των Ελαφρών Φορτηγών (LCV), εισέρχονται όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα αντίστοιχα θερμικά αδερφάκια τους. Αντιθέτως, «παίζουν μπάλα» μόνοι τους μέσα στο αστικό τοπίο, λύνοντας τα χέρια σε αρκετούς επαγγελματίες, διανομείς και μεταφορείς και αποτελώντας «ελβετικοί σουγιάδες» στους στόλους εταιρειών.

Εμείς, συγκεντρώσαμε 3 από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά βαν, που σίγουρα θα σας βάλουν στην… πρίζα! Πάμε να δούμε τα Ford E-Transit Custom, Fiat E-Scuda και Maxus eDeliver 3.


Οι καλύτεροι "συν-έταιροι" για δουλειά!
-3 ηλεκτρικά Van που δε ζηλεύουν σε τίποτα τα «θερμικά».
-Ως και 380 χλμ. με 1 φόρτιση, το νέο Ford E-Transit Custom.
-Fiat E-Scudo: Top ευελιξία &  ασφάλεια με 14 συστήματα ADAS.
-To Maxus eDeliver 3 μπορεί να φορτίσει σε μόλις 45΄ (στο 80%).
 

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε