Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το σύστημα ακουστικής ειδοποίησης που αναπτύχθηκε από τη Volvo για τα ηλεκτρικά οχήματα, δεν είναι μόνο ένας αλλά τέσσερις διαφορετικοί ήχοι, που ενημερώνουν τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά, για το τι κάνει κάθε φορά το φορτηγό.

Προστασία στους πιο ευάλωτες χρήστες του οδικού δικτύου, προσφέρει η υποχρεωτική από 1η Ιουλίου, εκπομπή προειδοποιητικών ήχων από τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ήχος ασφαλείας για τα ηλεκτρικά Volvo (+vids)

2.950 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2021)

Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται στην Ευρώπη με ταχύτητες κάτω των 20 χλμ./ώρα, θα πρέπει υποχρεωτικά να εκπέμπουν έναν προειδοποιητικό ήχο. Εξαίρεση δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo, με τους Σουηδούς να πηγαίνουν το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα.

Ένα σύστημα ακουστικής ειδοποίησης με μοναδικούς ήχους, ανέπτυξε η Volvo Trucks για να βελτιώσει την ασφάλεια των ηλεκτρικών φορτηγών της γκάμας της. Η εν λόγω ηχητική προειδοποίηση της Volvo θα αυξήσει την ασφάλεια, καθώς θα επιτρέπει στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου, να γνωρίζουν ότι πλησιάζουν τα ηλεκτρικά φορτηγά, τα οποία διαφορετικά θα ήταν σχεδόν αθόρυβα.
 
Ταυτόχρονα, οι ήχοι έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευχάριστοι και διακριτικοί, τόσο για τον οδηγό όσο και για άλλους που βρίσκονται κοντά. Σημειώνεται, ακόμα, πως οι ήχοι είναι τέτοιοι που δεν διεισδύουν στους τοίχους, ώστε να είναι εφικτές οι ήσυχες νυχτερινές παραδόσεις και επιπλέον προκειμένου να συμβάλλουν σε καλύτερες συνθήκες εργασίας.
 
Δείτε παρακάτω ένα βίντεο παρουσίασης των ήχων των ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo Trucks:
 
Το παραπάνω έρχεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς -υπενθυμίζεται- πως από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Ε.Ε. θα πρέπει να εκπέμπουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ήχου όταν ταξιδεύουν με ταχύτητες κάτω των 20 χλμ./ώρα. Το απαιτούμενο επίπεδο ήχου εξαρτάται από την ταχύτητα και αυξάνεται όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, στη μέγιστη ταχύτητα των 20 χλμ./ώρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 56 ντεσιμπέλ. Σημειώνεται, πως και οι ΗΠΑ έχουν παρόμοια νομοθεσία για τα ηλεκτρικά οχήματα, με την ορισθείσα ταχύτητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να είναι τα 30 χλμ./ώρα.
 
Η απάντηση της Volvo Trucks είναι το προϊόν ενδελεχούς έρευνας και δοκιμών, από τους ειδικούς του Volvo Group σε θέματα ακουστικής. Μάλιστα, το σύστημα ακουστικής ειδοποίησης που αναπτύχθηκε από τη Volvo για τα ηλεκτρικά οχήματα, δεν είναι μόνο ένας αλλά τέσσερις διαφορετικοί ήχοι, που ενημερώνουν τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά, για το τι κάνει κάθε φορά το φορτηγό: κινείται μπροστά, βρίσκεται στο ρελαντί, κάνει όπισθεν κ.λ.π. Οι ήχοι θα ποικίλουν σε ένταση, ανάλογα με την ταχύτητα του φορτηγού και θα αλλάζουν συχνότητα, ανάλογα με το αν το φορτηγό επιταχύνει ή επιβραδύνει.
 
Σας αφήνουμε με ένα βίντεο παρουσίασης των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών της Volvo Trucks, των Volvo FM, Volvo FMX και Volvo FH Electric: