Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο, θα πραγματοποιούν προσεχώς τα βαρέα φορτηγά της Volvo στη Β. Αμερική, χάρη στη συνεργασία της μάρκας με την εταιρεία Aurora.

Η Volvo επενδύει στα αυτόνομα φορτηγά

4.265 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2021)

Σε συνεργασία με κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας των ΗΠΑ, η Volvo ξεκινά τις δοκιμές στην πράξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, σε βαρέα φορτηγά της.

Μια στρατηγική συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας, Aurora, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, έχει συνάψει η Volvo Autonomous Solutions, η οποία αποτελεί μέρος του ομίλου της Volvo. Πρόκειται για μια μακροχρόνια εταιρική σχέση και έχει ως αρχικό στόχο τις λεγόμενες εφαρμογές «hub-to-hub» -δηλαδή τις μεταφορές από κέντρο προς κέντρο- που θα πραγματοποιηθούν στη Βόρεια Αμερική. Το ζητούμενο είναι οι αυτοματισμοί να επιφέρουν απτά οφέλη τόσο στους πελάτες όσο και στην κοινωνία όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση.
Η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας «Aurora Driver» στα βαρέα φορτηγά της Volvo και στην ανάπτυξη υπηρεσιών, κορυφαίων στον κλάδο των μεταφορών, χάρη στην ποιότητα των φορτηγών της Volvo και στην τεχνογνωσία της Aurora στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. «Η δημιουργία μιας βιώσιμης λύσης με αυτόνομα φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο, απαιτεί στενές συνεργασίες με πελάτες και τεχνολογικούς συνεργάτες για την ανάπτυξη των απαιτούμενων δυνατοτήτων», δήλωσε ο Nils Jaeger, Πρόεδρος της Volvo Autonomous Solutions, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η συναρπαστική συνεργασία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά πιο κοντά στον στόχο μας, στο να παρέχουμε μεταφορές ως μία υπηρεσία. Θα επιταχύνει επίσης την προσφορά από μέρους μας εφαρμογών hub-to-hub στη Βόρεια Αμερική. Η Aurora είναι ήδη ηγετική δύναμη σε αυτόνομα συστήματα και η ενσωματωμένη πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης, το software, το hardware και η πλατφόρμα υπηρεσιών δεδομένων, συνδυάζονται για να προσφέρουν μεσοπρόθεσμα, μια σαφή πορεία προς αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις σε αυτοκινητόδρομο».
«Από το πρώτο από κοινού εγχείρημα του 2018, η Aurora έχει αναπτύξει βαθύ σεβασμό για τη Volvo, τις διαδικασίες της στη μηχανική και τη δέσμευσή της για ασφάλεια. Με τα θεμέλια που τέθηκαν τώρα μέσω της ίδρυσης της Volvo Autonomous Solutions και της δημιουργίας της κορυφαίας δέσμης αισθητήρων της Aurora, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε για να αναπτύξουμε λύσεις αυτόνομης οδήγησης με το εντυπωσιακό δίκτυο πελατών της Volvo», δήλωσε από την πλευρά του ο Sterling Anderson, συνιδρυτής και επικεφαλής προϊόντων στην Aurora.
Στην ανακοίνωση της σουηδικής εταιρείας τονίζεται πως οι συνεργασίες του Volvo Group που είχαν ανακοινωθεί στο παρελθόν με συνεργάτες όπως η Nvidia και άλλοι, συνεχίζονται παράλληλα με τη συνεργασία με την Aurora. Σημειώνεται, κλείνοντας, πως νωρίτερα φέτος η Aurora έκλεισε μια συμφωνία με τον όμιλο PACCAR, προκειμένου να εξελίξουν, να δοκιμάσουν και να λανσάρουν από κοινού στα προσεχή χρόνια στη Β. Αμερική, αυτόνομες εκδόσεις των βαρέων φορτηγών της Peterbilt και της Kenworth.