Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η Iveco ανακηρύχθηκε –προσωρινά- ως η ανάδοχος εταιρεία για την προμήθεια 100 νέων αστικών λεωφορείων με καύσιμο το φυσικό αέριο, τα οποία προορίζονται για τον στόλο του ΟΑΣΑ σε Αθήνα & Θεσσαλον

Η Iveco ανακηρύχθηκε –προσωρινά- ως η ανάδοχος εταιρεία για την προμήθεια 100 νέων αστικών λεωφορείων με καύσιμο το φυσικό αέριο, τα οποία προορίζονται για τον στόλο του ΟΑΣΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Από την Iveco τα νέα αρθρωτά λεωφορεία του ΟΑΣΑ

34.705 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2023)

Η Iveco ανακηρύχθηκε ως –προσωρινός- ανάδοχος του διαγωνισμού για τα πρώτα 100 αρθρωτά λεωφορεία με καύσιμο το φυσικό αέριο που αναμένεται να προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ για τους στόλους των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι συμβαίνει με τους διαγωνισμούς για τα υπόλοιπα οχήματα.

Με κόστος 385.000 (πλέον ΦΠΑ) έκαστο τα 100 αρθρωτά λεωφορεία της Iveco

 
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, η Iveco ανακηρύχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος για τον πρώτο εκ των διαγωνισμών του ΟΑΣΑ που αφορούν στην προμήθεια συνολικά 550 νέων λεωφορείων, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
 
Η Iveco Bus που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ, θα αναλάβει να προμηθεύσει τον ΟΑΣΑ με 100 αρθρωτά αστικά λεωφορεία, μήκος 18μ. που θα κάνουν χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο.
 
Με βάση τα όσα προβλέπονταν από τον διαγωνισμό, το κόστος του κάθε οχήματος θα ανέρχεται στα 385.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
 
Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως υπάρχουν σε εξέλιξη και επιπλέον διαγωνισμοί για την προμήθεια 550 ακόμη  αστικών λεωφορείων, όπου οι εξελίξεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν στην καλύτερη περίπτωση… στάσιμες.
 
 

Τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα 550 νέα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ;

 
Στις 17 Ιανουαρίου 2023 έληξε η ισχύς των προσφορών και των εγγυητικών επιστολών που είχαν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι για τον σχετικό διαγωνισμό του υπουργείου. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από την Πολιτεία η ανανέωση τόσο των προσφορών όσο και των εγγυητικών επιστολών για ακόμη 10 μήνες. Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν οι υποψήφιοι θα απαντήσουν θετικά καθώς υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο να καταθέσουν νέες, ακριβότερες προσφορές, δεδομένης της αύξησης του κόστους των οχημάτων, η οποία έχει επέλθει στο μεσοδιάστημα.
 
Οι εν λόγω διαγωνισμοί αφορούν σε 200 λεωφορεία μήκους 12μ., επίσης με κινητήρες φυσικού αερίου, όπου επίσης συμμετέχει η Iveco, σε 250 νέα –ηλεκτροκίνητα- λεωφορεία με ελάχιστη αυτονομία 180 χλμ. όπου στην τελική φάση συμμετέχουν οι εταιρείες Irizar και Yutong (δεδομένου ότι αποκλείστηκε από αυτόν η BYD) και σε επιπλέον 100 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία (με αυτονομία 135 χλμ.), όπου έχουν υποβάλλει προσφορές οι εταιρείες Irizar, Van Hool και Iveco.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε