Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στον Οκτώβριο, η Toyota ξεκινά τις νέες πιλοτικές δοκιμές ενός ηλεκτροκίνητου φορτηγού με κυψέλες υδρογόνου (fuel-cells) στις ΗΠΑ.

Ξεκινούν οι δοκιμές του φορτηγού της Toyota

2.161 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2017)

Η Toyota ανακοίνωσε πως από την 23η Οκτωβρίου ξεκινούν οι πιλοτικές δοκιμές χρήσης του πρωτότυπου φορτηγού της «Project Portal» με ηλεκτροκινητήρα και fuel cells στις ΗΠΑ.

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες αποφασίζουν να επενδύσουν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, με την Toyota να αποτελεί μία από αυτές.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει από τις 23 Οκτωβρίου τις πιλοτικές δοκιμές, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, ενός πρωτότυπου φορτηγού στα λιμάνια του Λος ¶ντζελες και του Παλμ Μπιτς, όπου το εν λόγω φορτηγό θα κληθεί να μεταφέρει προϊόντα από τα τερματικά σε διάφορες αποθήκες και κέντρα διαμεταφοράς. Το συνολικό μήκος των δρομολογίων του θα ανέρχεται στα 322 χλμ., όση είναι περίπου και η αυτονομία του.
Η Toyota είχε ανακοινώσει ήδη από τον Απρίλιο του 2017 την έναρξη του ερευνητικού προγράμματος «Project Portal» βάσει του οποίου, ένα πρωτότυπο όχημα με δύο κυψέλες καυσίμων -fuel cells- από το μοντέλο Mirai, με πηγή ενέργειας του υδρογόνο και χωρητικότητα 12 kWh, οι οποίες τροφοδοτούν έναν ηλεκτροκινητήρα συνολικής ισχύος 670 ίππων με ροπή 1.796 Nm.
Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα μάλιστα, έχει ήδη υποβληθεί σε δοκιμές εξέλιξης, καλύπτοντας κατά τη διάρκεια τους περισσότερα από 6.500 χλμ.