Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Life extention: Αναγόμωση ελαστικών φορτηγού

1.989 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2024)
Life extention: Αναγόμωση ελαστικών φορτηγού

-Οι 4 κύκλοι ζωής του ελαστικού
-Τι είναι η αναγόμωση;
-Κόστος από 10% - 40% λιγότερο σε σχέση με ένα καινούργιο ελαστικό
-Βοηθά στη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά την παρασκευή & την ανακύκλωση

Οι 4 κύκλοι ζωής του ελαστικού

Όταν γίνεται λόγος για τα ελαστικά στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, ένας κανόνας που πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε είναι πως αυτά έχουν 4 κύκλους ζωής εδώ.
Αφετηρία, προφανώς αποτελούν η πώληση και η αγορά του νέου ελαστικού. Ακολούθως, θα ξανασκαλιστεί, μέσω της αφαίρεση γόμας, προκειμένου να επανέλθει το βάθος του σχεδίου πέλματος στα αρχικά του επίπεδα. Θα ακολουθήσει η αναγόμωση. Και στο τέλος θα σκαλιστεί ξανά το πέλμα της αναγόμωσης.
Βέβαια, στο ενδεχόμενο που ο σκελετός του ελαστικού καταστραφεί ή υποστεί σημαντικές φθορές δεν μπορεί να ισχύσει τίποτε από τα παραπάνω, διότι υφίσταται ο κίνδυνος το ελαστικό να καταστραφεί ολοσχερώς, απειλώντας την οδική ασφάλεια όχι μόνο τη δική μας, αλλά και των υπολοίπων οδηγών.  
 

Τι είναι η αναγόμωση;

Με απλά λόγια, αναγόμωση είναι η αντικατάσταση του φθαρμένου πέλματος σε ένα ελαστικό με ένα καινούργιο πέλμα - και με τη διατήρηση του ίδιου σκελετού -, προκειμένου να εξακολουθήσει να έχει καλή πρόσφυση. Κατά κανόνα, ένα ελαστικό μπορεί να αναγομωθεί μέχρι τρεις φορές, κάτι βέβαια που σε κάθε περίπτωση καθορίζεται από τη χρήση του αλλά και το περίβλημά του.
Φερειπείν, για ελαστικά που διανύουν μεγάλες αποστάσεις η αναγόμωση θα γίνει μια φορά μόνο, αλλά θα είναι επαρκής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίστοιχα, για δραστηριότητες μέσα στον αστικό ιστό, η αναγόμωση μπορεί να πραγματοποιηθεί για δυο ή ακόμα και για τρεις φορές.
Όπως και να έχει, πρόκειται για μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα πρωτίστως στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα και αποτελείται από τρία στάδια:
-Ξύσιμο: Δηλαδή αφαίρεση του φθαρμένου πέλματος & καθαρισμός των κατεστραμμένων τρημάτων από τον σκελετό.
-Γομάρισμα: Αντικατάσταση κοινώς των τμημάτων που αφαιρέθηκαν με νέα υλικά.
-Αναγόμωση: Με την αρωγή ηλεκτρονικού υπολογιστή, πρόκειται για την εφαρμογή νέου ελαστικού υλικού σε όλο το πέλμα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>