Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι εταιρείες μεταφορών θα μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 25.000 ευρώ σε διάστημα 5 ετών.

Μέχρι και 30% μείωση στους ρύπους θέλει η Κομισιόν

1.767 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2018)

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπουν οι πρώτες στην ιστορία προτάσεις την Koμισιόν για τα όρια των εκπομπών CO2 των φορτηγών.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Ε.Ε γύρω από θέμα των ορίων που πρόκειται να τεθούν για τις εκπομπές C02 των νέων φορτηγών.

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) έχει δώσει τις δικές της προτάσεις και έχει κάνει έκκληση στην Κομισιόν να μην προβεί σε άμεση σύγκριση των φορτηγών με τα αυτοκίνητα όσον αφορά τα όρια που πρόκειται να τεθούν.

Η πλέον σημαντική πρόταση της Ε.Ε σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αναφέρεται στην μείωση του μέσου όρου των εκπομπών C02 από τα νέα φορτηγά κατά 15%  το 2025 σε σύγκριση με το 2019, ενώ για το 2030 προτείνεται να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων κατά 30% σε σχέση με το 2019. Για να γίνει αυτό, η Koμισιόν σημειώνει πως προτείνει να δοθεί το πράσινο φως στους κατασκευαστές να σχεδιάζουν πιο αεροδυναμικά οχήματα που θα μπορούν έχουν καλύτερη οικονομία καυσίμου και να εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Μάλιστα, σαν συνέπεια όλων των παραπάνω, η Κομισιόν αναφέρει πως αν γίνουν πράξη οι προτάσεις της, οι εταιρείες μεταφορών θα μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 25.000 ευρώ σε διάστημα 5 ετών χάρη στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ από την πλευρά τους οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές θα αυξήσουν σημαντικά τον ηγετικό τους ρόλο στον τομέα της τεχνολογίας και των καινοτομιών.