Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Μπαίνει και η Scania στον αγώνα για αυτόνομα φορτηγά

Μπαίνει και η Scania στον αγώνα για αυτόνομα φορτηγά

4.249 Επισκέψεις στο άρθρο

- Θα συνεργαστεί με την αμερικάνικη Plus
- Θέλει η τεχνολογία να λειτουργεί με τις υπάρχουσες οδικές υποδομές και συστήματα μεταφορών
- Η τεχνολογία δοκιμάζεται ήδη στην Ευρώπη

Θα συνεργαστεί και αυτή με την αμερικάνικη Plus

Η Scania ανακοίνωσε πως θα εντείνει τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη αυτόνομων φορτηγών που θα μπορούν να κάνουν μεταφορές μεταξύ αποστολέα-παραλήπτη χωρίς την ύπαρξη οδηγού. Είναι το φυσικό επόμενο μετά την ανακοίνωση της MAN που αποσκοπεί να κάνει το ίδιο, μιας και οι δύο εταιρίες είναι μέλη του TRATON Group. Η Scania λοιπόν θα συμμετάσχει στη συνεργασία με την αμερικάνικη Plus που ειδικεύεται στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Η εταιρία λέει ότι τα ωφέλει είναι πολλά, από πιο οικολογικές μεταφορές, έως περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους, μέχρι και την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών στον κλάδο.  

Θέλει η τεχνολογία να λειτουργεί με τις υπάρχουσες οδικές υποδομές και συστήματα μεταφορών

Το πρόγραμμα της Scania θα αναπτύξει την αυτόνομη οδήγηση σε διαδρομές που ενδιαφέρουν τους πελάτες. Η τεχνολογία  θα έρχεται κατευθείαν από τα εργοστάσια της Scania, λέει ο αντιπρόεδρος για την αυτόνομη οδήγηση της εταιρίας, Peter Hafmar. Ο ίδιος δήλωσε πως θέλει η τεχνολογία να μπορεί να λειτουργήσει στις υπάρχουσες οδικές υποδομές και συστήματα μεταφορών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η τεχνολογία δοκιμάζεται ήδη στην Ευρώπη

Το λανσάρισμα του νέου προγράμματος αποτελεί το πιο πρόσφατο σκαλοπάτι στις προσπάθειες της εταιρίας για μεταφορικά φορτηγά  που δεν θα χρειάζονται οδηγούς κατά την λειτουργία τους. Η εταιρία δοκιμάζει αυτήν την τεχνολογία από το 2021 στους Σουηδικούς δρόμους και σκοπεύει να επεκτείνει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα δοκιμών και σε άλλες χώρες της Ευρώπης εντός 2024. Φορτηγά της Scania με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Plus δοκιμάζονται ήδη σε ορισμένους δημόσιους δρόμους της Ευρώπης με επιβλέποντα οδηγό. «Επεκτείνοντας το πρόγραμμα αυτόνομων μεταφορών από αποστολέα σε παραλήπτη ηγούμαστε στις παροχές αυτόνομων λύσεων στους πελάτες μας».