Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ως ανεφάρμοστο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τη χορήγηση αδειών οδήγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Μύλος» το νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης

1.833 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2019)

«Πρακτικά ανεφάρμοστο» χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για τις εξετάσεις και τη χορήγηση αδειών οδήγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), κ. Κώστας Αγοραστός, ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις εξετάσεις νέων οδηγών και τη χορήγηση των σχετικών αδειών «… ένα νομοσχέδιο που αποτελείται από 25 άρθρα και ταυτόχρονα για να εφαρμοστεί προβλέπει την έκδοση 27 διαφορετικών νομοθετικών πράξεων δευτερογενούς δικαίου (Προεδρικών Διαταγμάτων, Υπουργικών Αποφάσεων & Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων), είναι πρακτικά ένα ανεφάρμοστο νομοσχέδιο, καθώς είναι άγνωστο τι χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί για να εκδοθούν όλες αυτές οι νομοθετικές πράξεις».
Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός συνέχισε αναφέροντας πως «… σε αυτό το χρονικό διάστημα, πως θα γίνεται η εξέταση των υποψηφίων οδηγών, τη στιγμή μάλιστα που με ευθύνη της κυβέρνησης, 70.000 υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται σε ομηρεία;».
Αντίστοιχα, έκρινε επιβεβλημένο να παραταθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2019 το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο διεξαγωγής της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς από τους εξεταστές, ως αυτοτελούς πρόσθετου έργου και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών καθώς, σε αντίθεση περίπτωση, προέβλεψες πως θα «… υπάρξει εκ νέου αδιέξοδο, όπως αυτό που δημιουργήθηκε μετά τη λήξη ισχύος (30.4.208) της διάταξης του άρθρου 219 του ν. 4512/2018 με τίτλο Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις», που αφορούσε στη χορήγηση αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για 70.000 υποψήφιους οδηγούς που δεν μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης.