Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μια νέα σημαντική βράβευση απέσπασε το πρωτότυπο Iveco Vision που αποτελεί μια σχεδιαστική σπουδή στα μελλοντικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα του Vision είναι η ευμετάβλητη χωροταξική διαρρύθμιση του χώρου φόρτωσης του ανάλογα με το φορτίο.

Παράλληλα, πολλαπλές λύσεις έχουν επιστρατευθεί για την διεύρυνση του περιμετρικού οπτικού πεδίου του οδηγού όπως οι διαφανείς εμπρός κολώνες.

Τέλος, το υβριδικό σύστημα κινητήρων του, διασφαλίζει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου καθώς και των εκπομπών ρύπων.

Νέα βράβευση για το πρωτότυπο Iveco Vision

1.345 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2015)

Το πρωτότυπο ελαφρύ επαγγελματικό Iveco Vision, απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιωσιμότητας για το 2016 καθώς αποτελεί μια από τις πιο φερέλπιδες προσπάθειες προς την βελτίωση των αστικών μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, το φουτουριστικό πρωτότυπο όχημα της ιταλικής εταιρείας απέσπασε την διάκριση αυτή στον διαγωνισμό του γερμανικού περιοδικού «Transport» χάρη στις πολλαπλές καινοτόμες ιδέες που εισαγάγει στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με γνώμονα πάντα την βελτίωση των αστικών εμπορευματικών μεταφορών του μέλλοντος.

Καταφέρνοντας να συνδυάσει ιδανικά την αποδοτικότητα με την ασφάλεια και την ευχρηστία με την οικολογική ευαισθητοποίηση, το πρωτότυπο Iveco Vision κάνει χρήση ενός υβριδικού συστήματος κινητήρων που περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που είναι σε θέση να αναλάβουν την κίνηση του οχήματος αναλόγως των περιστάσεων.

Σε διαδρομές εντός της πόλης, ο ηλεκτροκινητήρας είναι σε θέση να προσφέρει μηδενικές εκπομπές ρύπων και χαμηλό θόρυβο λειτουργίας του οχήματος ενώ, στην περίπτωση που απαιτείται η πραγματοποίηση μεγάλων δρομολογίων (και εκτός της πόλης), επιστρατεύεται και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση, η μέση κατανάλωση καυσίμου καθώς και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, είναι μειωμένες κατά 25% σε σχέση με αντίστοιχα –συμβατικά- οχήματα.

Η επιλογή του καταλληλότερου τρόπου κίνησης του οχήματος (με βάση την πηγή της ισχύος που απαιτείται για την κίνηση του), γίνεται από έναν ειδικό αλγόριθμό και στην κεντρική μονάδα ελέγχου του οχήματος.

Παράλληλα, όμως, το Iveco Vision έχει να επιδείξει πρωτοποριακές προτάσεις και σε ότι αφορά την «συνεργασία» και αλληλεπίδραση του οδηγού με το όχημα καθώς, μεταξύ άλλων, στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει ένα ειδικό –αποσπώμενο- tablet που είναι σε θέση να συνδεθεί αυτόματα με το λογισμικό του οχήματος.

Παράλληλα, ένα πρωτοποριακό σύστημα χωροταξικής διαρρύθμισης του χώρου φόρτωσης, είναι σε θέση να διασφαλίσει τις βέλτιστες λύσεις και πρακτικές κατά την φόρτωση του οχήματος, ανάλογα με τον όγκο, το βάρος ή την… παράδοση του, με βάση π.χ. τους σταθμούς που θα πραγματοποιηθούν σε εκάστοτε δρομολόγιο.

Τέλος, με το πρωτότυπο Vision, η Iveco έχει να επιδείξει και ορισμένες προτάσεις σε ότι αφορά στη βελτίωση του περιμετρικού οπτικού πεδίου του οδηγού με το πανοραμικό παρμπρίζ και τις –σχεδόν διάφανες- πρώτες κολώνες (A-Pillars) του αμαξώματος. Επιπρόσθετα, πολλαπλές κάμερες είναι σε θέση να προσφέρουν μια πλήρη κάλυψη των όσων συμβαίνουν γύρω από το όχημα.