Το Suzuki Jimny θα λανσαριστεί και σε επαγγελματική έκδοση με κλειστό χώρο φόρτωσης σε διάφορες αγορές της ΕΕ.

Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, η συγκεκριμένη προσφέρει ωφέλιμο χώρο φόρτωσης με όγκο 863 λτ. ενώ…

… διατηρούνται όλα τα βασικά στοιχεία του οχήματος, όπως το πλαίσιο τύπου σκάλας, που διασφαλίζουν μεταξύ άλλων τις πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητες του.

Νέα επαγγελματική έκδοση για το Suzuki Jimny!

Η Suzuki ανακοίνωσε πως θα λανσάρει μια νέα –επαγγελματική- έκδοση του Jimny στις διάφορες αγορές της ΕΕ με κλειστό χώρο φόρτωσης χωρητικότητας 863 λτ. και πλήρως επίπεδο δάπεδο!

 
Μπορεί η ειδική έκδοση Pick-Up του Jimny να μην φαίνεται πως τελικά θα υλοποιηθεί και επίσημα από την ιαπωνική εταιρεία ωστόσο, η Suzuki ανακοίνωσε πως αναμένεται να λανσάρει στις διάφορες αγορές της ΕΕ μια νέα –επαγγελματική- έκδοση του μοντέλου, με κλειστό χώρο φόρτωσης.
Το νέο Jimny LCV (Light Commercial Vehicle), όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που σας προσφέρουμε, δεν διαφοροποιούνται σχεδιαστικά σε σχέση με τις συμβατικές του μοντέλου, ωστόσο, στο εσωτερικό τους εφοδιάζονται με δύο μόνο καθίσματα (για τον οδηγό και τον συνοδηγό) και ένα ειδικό μεταλλικό διαχωριστικό (πλέγμα), μεταξύ της καμπίνας των επιβατών και του χώρου φόρτωσης.
Με συνολικό μήκος αμαξώματος της τάξης των 3.480 χλστ., πλάτος 1.645 χλστ. και ύψος 1.720 χλστ. (μεταξόνιο 2.250 χλστ.), το Suzuki Jimny αποτελεί μια εξαιρετικά ευέλικτη πρόταση δεδομένου ότι ο κύκλος στροφής του ορίζεται στα 9,8μ. μόλις.
Αντίστοιχα, διατηρούνται οι εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου δεδομένου ότι η ελάχιστη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος ορίζεται στα 210 χλστ. ενώ οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής ορίζονται στις 37, 28 και 49 μοίρες αντίστοιχα!
Σε ότι αφορά στον χώρο φόρτωσης, που είναι προσβάσιμος από την πίσω θύρα, διακρίνεται για το πλήρως επίπεδο δάπεδο του και έχει συνολική χωρητικότητα 863 λτ. Αντίστοιχα, το μεικτό βάρος του οχήματος ανέρχεται στα 1.435 κιλά και το ωφέλιμο φορτίο (μαζί με τον οδηγό) στα 345 κιλά αντίστοιχα.
Όπως είναι φυσικό, και η επαγγελματική έκδοση του Jimny διατηρεί της εντυπωσιακές εκτός δρόμου δυνατότητες χάρη στο στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας αλλά και την ύπαρξη του συστήματος «AllGrop PRO» ένα ειδικό σύστημα τετρακίνησης.
Την κίνηση του οχήματος αναλαμβάνει ένας κινητήρας 1.462 κ.εκ. με απόδοση 102 ίππων και μέγιστη ροπή 130 Nm που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.
Τέλος, αναφορικά με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, θα είναι εφάμιλλος με των επιβατικών εκδόσεων του Jimny περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το σύστημα «DSBS» (Dual Sensor Brake Support» αλλά και υποβοήθηση εκκίνησης στις ανηφόρες και αντίστοιχα υποβοήθηση κατά την κάθοδο σε σημεία με έντονη κλίση.
 
 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Suzuki - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement