Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Scania R 500 απέσπασε εκ νέου το βραβείο «Green Truck Award» στις δοκιμές μέτρησης κατανάλωσης που διοργανώθηκαν από περιοδικά της Γερμανίας.

Νέα μεγάλη διάκριση για τη Scania

2.670 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2018)

Η νέα γενιά «R500» της Scania, απέσπασε για ακόμη μια χρονιά το βραβείο «Green Truck Award» στις δοκιμές κατανάλωσης καυσίμου που διοργανώνουν δύο κορυφαία περιοδικά για την αγορά της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια των φετινών δοκιμών μέτρησης κατανάλωσης που διοργανώθηκαν από τα περιοδικά «VerkehrsRundschau» και «Trucker» της Γερμανίας, το νέο Scania R500 με τον αναβαθμισμένο κινητήρα των 13λτ. πέτυχε εκ νέου την καλύτερη επίδοση μεταξύ των οχημάτων που συμμετείχαν.
Σε μια ειδική διαδρομή, υπό πραγματικές συνθήκες κίνησης για φορτηγά με μεικτό βάρος 40t., η μέση κατανάλωση καυσίμου του εκπροσώπου της Scania ανήλθε στα 24,92 λτ./100χλμ., με την μέση ωριαία ταχύτητα του να ορίζεται αντίστοιχα στα 79,91 χλμ./ώρα.
Η διαφορά του Scania R500 από την αμέσως επόμενη –βέλτιστη- επίδοση των ανταγωνιστών του, ήταν της τάξης των 0,4λτ./100χλμ., γεγονός που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 600 λτ. καυσίμου σε ετήσια βάση, αν προϋποθέσουμε πως ένα φορτηγό μεγάλων αποστάσεων, διανύει κατά μέσο όρο περίπου 150.000 χλμ. ανά έτος.
Πληροφοριακά, αναφέρουμε πως όλα τα οχήματα που συμμετείχαν στις δοκιμές μέτρησης κατανάλωσης των δύο περιοδικών, ακολούθησαν την ίδια ακριβώς διαδρομή, μήκους 350 χλμ., μεταξύ του Μονάχου και της Νυρεμβέργης.