Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένα –νέου τύπου- «έξυπνο» γιλέκο εργασίας για οδηγούς φορτηγών εξελίσσει η Scania με την ονομασία «C-me».

Νέο «έξυπνο» γιλέκο για οδηγούς φορτηγών

3.300 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2019)

Η Scania εξέλιξε έναν νέο τύπο γιλέκου για τους οδηγούς φορτηγών που διακρίνεται για τις πολλαπλές αυτοματοποιημένες υπηρεσίες που προσφέρει μεταξύ των οποίων και η αυτόματη αποστολή σήματος για βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Το νέο γιλέκο «Scania C-me» είναι ένα… έξυπνο γιλέκο για οδηγούς φορτηγών που μεταξύ άλλων φέρει ένα ειδικό φως που ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο οδηγός εξέρχεται της καμπίνας. Παράλληλα, στην περίπτωση που ο οδηγός πέσει ενώ βρίσκεται εκτός του οχήματος και παραμείνει αδρανής, τότε το C-me θα ενεργοποιήσει αυτόματα ειδικό σήμα ανάγκης για την παροχή βοήθειας.
Το νέο αυτό –εξαιρετικά πολύτιμο- αξεσουάρ έχει εξελιχθεί από τις εταιρείες start-up «Light Flex» και «Imagimob» για λογαριασμό της Scania. Οι δοκιμές εξέλιξης του είναι σε εξέλιξη προκειμένου να είναι διαθέσιμο από τη σουηδική εταιρεία κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέχρι το καλοκαίρι του 2019.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως μεταξύ των πολλαπλών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί φορτηγών κατά τη διάρκεια των –πάσης φύσεως- δρομολογίων τους, είναι και οι… πτώσεις από μεγάλο ύψος είτε κατά την είσοδο – έξοδο τους από την καμπίνα, είτε λόγω εργασιών, ελέγχων κ.ο.κ. που πραγματοποιούν επί του οχήματος.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ειδικός αισθητήρας του πρωτοποριακού γιλέκου C-me θα ενεργοποιήσει μια ειδική εφαρμογή που θα αποστείλει αυτόματα σήμα για βοήθεια σε έναν προκαθορισμένο αριθμό ενώ την ίδια στιγμή θα προσφέρει και την ακριβή θέση του οδηγού, μέσω της χρήσης του GPS.
Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής «Sense» (για συσκευές Android), μπορεί κάποιος να δει πολλαπλές πληροφορίες που συγκεντρώνει το εν λόγω αξεσουάρ όπως π.χ. το ποσοστό φόρτισης των μπαταριών του γιλέκου, τον αριθμό των εισόδων / εξόδων από το όχημα κ.ά.
Παράλληλα, δεδομένου ότι είναι διπλής όψεως, το γιλέκο μπορεί να φοριέται είτε με την φωσφορίζουσα επίστρωση του που καθιστά τον οδηγό ορατό από μεγάλη απόσταση, είτε από την άλλη πλευρά (γκρίζου χρώματος) καθόλη τη διάρκεια των ωρών εργασίας του οδηγού.