Στην εφαρμογή FordPass Pro ενσωματώνεται η νέα υπηρεσία Guard Mode, που φιλοδοξεί να περιορίσει τις κλοπές των van, οι οποίες συνεχώς αυξάνουν στην Ευρώπη.

Ο «φύλακας άγγελος» της Ford (+vid)

Το Guard Mode είναι σε θέση να στέλνει ειδοποιήσεις παραβίασης ενός οχήματος σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και στις περιπτώσεις που ένας συμβατικός συναγερμός θα θεωρούσε πως είναι φυσιολογικές.

 
Η Ford δημιούργησε το Guard Mode, ένα σύστημα ασφαλείας συνδεδεμένων οχημάτων που παρακολουθεί τα van σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιεί τους διαχειριστές μικρών στόλων, τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς μέσω του smartphone, για πιθανές παραβιάσεις στην ασφάλεια.
Η πρόσβαση στο Guard Mode θα γίνεται μέσω της εφαρμογής «έξυπνων» συσκευών, FordPass Pro, η οποία επιτρέπει τη διαχείριση και παρακολούθηση έως και πέντε οχημάτων. Το Guard Mode θα αποτελέσει το πρώτο χαρακτηριστικό που θα ενεργοποιήσει η Ford με μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού over-the-air (OTA) και θα διατεθεί σταδιακά σε όλη τη γκάμα του κατασκευαστή.
Σημειώνεται, πως όταν το Guard Mode ενεργοποιείται -για παράδειγμα μετά τις εργάσιμες ώρες και κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων- ανιχνεύει μέσω διαφόρων αισθητήρων αν κάποιος επιχειρήσει να εισέλθει στο όχημα, να βάλει τον κινητήρα μπροστά, να ανοίξει το καπό ή την πόρτα του χώρου φόρτωσης. Σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, το σύστημα -κάνοντας χρήση του μόντεμ FordPass Connect του οχήματος- θα στείλει ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη.
Μάλιστα, το Guard Mode θα αποστείλει ειδοποίηση ακόμα και αν το όχημα ανοίξει κανονικά με το κλειδί του, κάτι που δεν θα ενεργοποιούσε τον συμβατικό συναγερμό του. Το παραπάνω αποδεικνύεται σωτήριο στην περίπτωση που το κλειδί έχει κλαπεί ή αντιγραφεί.
Στην εφαρμογή FordPass Pro το Guard Mode απεικονίζει το πόσες φορές το κάθε van προσεγγίστηκε, τους λόγους των συναγερμών, πότε αυτοί ενεργοποιήθηκαν και ποια ήταν η τελευταία γνωστή θέση του οχήματος. Σύντομα, οι χρήστες της εφαρμογής θα είναι σε θέση να προγραμματίσουν το πότε θα ενεργοποιείται το Guard Mode.
Επιπλέον, η Ford συνεχίζει να συνεργάζεται με εταίρους και ιδιοκτήτες van, θέλοντας να αναπτύξει νέα χαρακτηριστικά στο σύστημα που θα το αναβαθμίσουν περαιτέρω. Σημειώνεται, πως το Guard Mode έρχεται σε συνέχεια των σημερινών τεχνολογιών που περιλαμβάνονται στο FordPass Pro, όπως το Trailer Theft Alert, το οποίος στέλνει σήμα αν ανιχνευθεί πως κάποιος ανοίγει το τρέιλερ ενώ το όχημα παραμένει κλειδωμένο.
Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως το ζήτημα των κλοπών των van παρουσιάζει μια ιδιαίτερα αυξητική τάση στην Ευρώπη, καθώς μόνο στο Ην. Βασίλειο το 2019 κάθε 23 λεπτά υπήρχε μία σχετική διάρρηξη στα van των εμπόρων. Το παραπάνω μεταφράστηκε σε συνολικές απώλειες της τάξης των 264 εκ. λιρών (290 εκ. ευρώ), ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 11.566 λίρες (12.746 ευρώ) κατά κεφαλήν ζημία.

Δείτε, κλείνοντας, στο video της Ford το πώς λειτουργεί το Guard Mode:

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ford - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement