… χάρη στην πολυσύνθετη δομή του στιβαρού πλαισίου και των αμέτρητων επιλογών ως προς το μήκος των μεταξονίων τους.

Ο κλάδος των κατασκευών αλλάζει πρόσωπο

Το γεγονός και μόνο ότι η Scania δαπάνησε μια 10ετία και περισσότερα από 2 δις ευρώ για την εξέλιξη της νέας γενιάς φορτηγών της για τον κλάδο των κατασκευών, λέει πολλά! Ας τη γνωρίσουμε…

 
Οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Scania, κ. Henrik Henriksson, αναφορικά με τη σημασία και τη σπουδαιότητα της νέας γενιάς φορτηγών της με την ονομασία «XT» είναι χαρακτηριστικές:
«Η βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις αναφορικά με την αποδοτικότητα και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Κάθε κομμάτι ξεχωριστά της πολύπλοκης αλυσίδας των Logistics στον κλάδο των κατασκευών πρέπει να εξελιχθεί με νέα, υψηλότερα πρότυπα και η νέα σειρά XT που πλέον προσφέρουμε, είναι η δική μας συνδρομή σε αυτήν την προσπάθεια».
Παράλληλα, τα νέα φορτηγά «ΧΤ» της Scania είναι η δεύτερη φάση προς την πλήρη ανανέωση της γκάμας των εκπροσώπων της σουηδικής εταιρείας στα βαρέα φορτηγά, μετά τη σειρά «R» που παρουσιάστηκε πέρυσι, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως για την εξέλιξη της δαπανήθηκαν άνω των 2 δις ευρώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας!
Πληροφοριακά, αναφέρουμε πως η πρώτη φάση της ανανέωσης των προτάσεων της Scania αφορούσε τα οχήματα για τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων (Σεπτέμβριος του 2016) και η 3η θα αφορά στα φορτηγά αστικών μεταφορών, σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.  Ένας από τους βασικούς στόχους της Scania κατά την διαδικασία εξέλιξης των νέων φορτηγών της γκάμας «XT» ήταν να προσφέρει ιδανικές λύσεις… κομμένες και ραμμένες στα μέτρα κάθε εφαρμογής ξεχωριστά, που θα διασφαλίζουν βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι μεταφορικές επιχειρήσεις, καθώς και –φυσικά- βελτίωση του λειτουργικού κόστους τους.
Από τη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού της καμπίνας, ως τους συνδυασμούς τύπων καμπίνας, πλαισίων, συστημάτων μετάδοσης της κίνησης κ.ο.κ., τα νέα Scania XT φορτηγά, έχουν ως στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών ακόμη και των πιο απαιτητικών και αντίξοων συνθηκών που έχει να επιδείξει ο κλάδος των κατασκευών όπου η δυνατότητα κίνησης επί παντός τύπου εδάφη ή η μεταφορά φορτίων με βάρος ακόμη και άνω των 100 τόνων, συγκαταλέγονται στην ημερήσια διάταξη…

Δυναμική σχεδίαση με γνώμονα την αποδοτικότητα και την αντοχή
Όπως είναι φυσικό, τα νέα φορτηγά της σειράς XT της Scania, έχουν εξελιχθεί για να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες χρήσης, αναφορικά με τον τύπο της διαδρομής που θα κληθούν να ακολουθήσουν ή το βάρος του φορτίου που θα πρέπει να υποστηρίξουν.
Πολλαπλές είναι π.χ. οι επιλογές ως προς το μήκος ή ύψος του πλαισίου, τον τύπο και τη δομή των αναρτήσεων ή τη χωροταξική διαρρύθμιση των στοιχείων που εδράζονται επί του πλαισίου.
Στόχος των υπευθύνων της Scania είναι η διασφάλιση του ελάχιστου δυνατού απόβαρου σε όλες τις εκδόσεις που προσφέρουν, ανεξάρτητα από το αν αυτές φέρουν δύο ή πέντε άξονες.
Τα νέα φωτιστικά σώματα, ο «μυώδης» προφυλακτήρας ή η επανασχεδιασμένη μάσκα είναι ορισμένα μόνο από τα νέα στοιχεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τις πολλαπλές καινοτομίες στο εσωτερικό όλων των τύπων καμπίνας, που αφορούν τόσο στην άνεση όσο και στην ασφάλεια των επιβαινόντων.
Φυσικά, ειδική μέριμνα έχει δοθεί στις δυνατότητες των εν λόγω οχημάτων να δεχθούν μια ανεξάντλητη γκάμα υπερκατασκευών, με ειδικές λύσεις σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου.


 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scania - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement