Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ηλεκτροκίνητο αρθρωτό Solaris Urbino 18 Electric μπορεί να μεταφέρει στο εσωτερικό του έως και 140 επιβάτες.

Εξαιρετική είναι η απόδοση του υβριδικού συστήματος κινητήρων του νέου Solaris 12 Hybrid.

Δυναμικό σχεδιαστικά και με εξαιρετική ευελιξία είναι το νέο Solaris Urbino των 10,5 μέτρων.

Solaris: Καινοτομίας συνέχεια

Στο περίπτερο της Solaris οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα της εταιρείας μέσω των νέων Urbino 18 Electic, Urbino 12 Hybrid αλλά και το νέο Urbino 10,5 που παρουσίασε… 

Urbino 18 Electric: Λίγο πριν τη μαζική παραγωγή
Το νέο αρθρωτό Solaris Urbino 18 Electric έχει να επιδείξει… γονίδια που του επιτρέπουν να ευελπιστεί σε μια εξαιρετική εμπορική πορεία.
Το νέο αστικό λεωφορείο της εταιρείας βασίζεται στο αμάξωμα της νέας γενιάς του Urbino που παρουσιάστηκε το 2014 ενώ το σύστημα των ηλεκτροκινητήρων του προέρχεται από το νέο Urbino 12 Electric που υπενθυμίζουμε πως απέσπασε τον τίτλο του «Bus of the Year» για το 2017.  Με μήκος 18μ., το Solaris Urbino 18 Electric είναι σε θέση να υποστηρίξει στο πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό του έως και 140 επιβάτες με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει ισχύ 240 kWh. Αντίστοιχα, οι «Solaris High Energy» μπαταρίες του έχουν χωρητικότητα 240 kWh και μπορούν να φορτίζονται τόσο μέσω… πρίζας όσο και καθ’ οδόν μέσω ειδικού παντογράφου.
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως το εν λόγω μοντέλο δεν είναι απλώς ένα ακόμη πρωτότυπο αλλά ήδη έχει φτάσει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής και σύντομα θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις του.

Urbino 12 Hybrid: Σχεδόν… ηλεκτροκίνητο
Χάρη στο υβριδικό σύστημα κινητήρων «HybriDrive» της εταιρείας BAE, το νέο Solaris Urbino 12 Hybrid είναι σε θέση να εκλύει σχεδόν μηδενικούς ρύπους καθόλη τη διάρκεια του δρομολογίου του.  Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα Cummins, 4,5λτ., ο οποίος αποδίδει ισχύ 210 ίππων ενώ χάρη στο ειδικό σύστημα «Stop-and-Go» το όχημα είναι σε θέση να φορτίζει διαρκώς τις συστοιχίες μπαταριών του προκειμένου να προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια για την συνεχή κίνηση του με ηλεκτρική λειτουργία.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ο πετρελαιοκινητήρας μπορεί να απενεργοποιείται πλήρως κατά τη διάρκεια του δρομολογίου.

Νέο Urbino 10,5: Εντυπωσιακή ευελιξία 
Το νέο Urbino 10,5 είναι βασισμένο στην 12μετρη έκδοση του αστικού λεωφορείου της Solaris ωστόσο, το μήκος του αμαξώματος έχει μειωθεί στα 10,5μ. (κατά 1,5μ.) και του μεταξονίου από τα 5,9μ. στα 4,45μ. αντίστοιχα.  Οι ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις του ενισχύουν εντυπωσιακά την εξαιρετική του ευελιξία παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό του έχουν προβλεφθεί έως και 23 θέσεις για καθήμενους.  Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το νέο Urbino 10,5 μπορεί να εφοδιαστεί με ένα μηχανικό σύνολο της Cummins με απόδοση 209 ίππων ή τον PACCAR MX-11.

 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ