Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι καιροί αλλάζουν!

15.266 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2017)

Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα στην κορυφαία έκθεση για τον κλάδο των λεωφορείων στην Ευρώπη, την Busworld 2017 καθώς και όλες τις νέες παρουσιάσεις λεωφορείων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή.

Aπό το 1971 και ανά διετία, η πόλη Kortrijk του Βελγίου αποτέλεσε πόλο έλξης των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο για τον κλάδο των λεωφορείων και των χερσαίων επιβατικών μεταφορών γενικότερα δεδομένου ότι, στον εκθεσιακό χώρο Kortrijk Xpo διοργανώνονταν η εντυπωσιακή «Busworld».
Ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και η φετινή -24η- Busworld ήταν η τελευταία που άνοιξε τις πύλες της στο Kortrijk (Κορτάϊκ) δεδομένου ότι, από το 2019 θα μεταφερθεί πλέον στις Βρυξέλλες.
Ο λόγος είναι αρκετά απλός και σχετίζεται με την χωρητικότητα των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, πέραν των 376 εκθετών, από 36 χώρες, που τελικά έδωσαν το παρόν στην Busworld 2017, περισσότερες από 70 επιπλέον εταιρείες… κόπηκαν καθώς δεν επαρκούσαν τα 51.320 τ.μ. της συγκεκριμένης έκθεσης…
Σε ότι αφορά την φετινή διοργάνωση, μεταξύ των 311 συνολικά οχημάτων που παρουσιάστηκαν σε αυτήν, δεκάδες ήταν οι παγκόσμιες πρεμιέρες νέων λεωφορείων σε όλες τις κατηγορίες ενώ αναρίθμητες και σημαντικές ήταν οι παρουσιάσεις τεχνολογικών καινοτομιών και υπηρεσιών.
Παράλληλα, στο περιθώριο της 24ης Busworld 2017 διοργανώθηκαν και πολλαπλά διεθνή συνέδρια αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του κλάδου.
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις τελετές απονομής των σημαντικών βραβείων για τα «Sustainable Bus Awards 2018», «Busworld Awards» που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης καθώς επίσης και της κορυφαίας διάκρισης για το νέο Irizar i8, το οποίο βραβεύτηκε με τον τίτλο του «International Coach of the Year» για το 2018.
Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα όσα αποκάλυψαν στα περίπτερα τους κατά τη διάρκεια της φετινής Busworld 2017, ορισμένες εκ των σημαντικότερων εταιρειών κατασκευής λεωφορείων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες δραστηριοποιούνται και στην ελληνική αγορά.